Halálos baleset Szentes közelében
 A kislányt a biztonsági gyermekülés mentette meg

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-24 | Blahó Gabriella

Három súlyos sérült, egy halálos áldozat, és egy csodával határos módon megmenekült kétéves kislány. Ez a szomorú mérlege annak balesetnek, mely szombaton történt a 45-ös főúton, Szentes közelében.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A várostól északra, Kunszentmárton felé haladt egy Opel Astra szombat délben. A kocsi előzés közben frontálisan összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Peugeot kisteherautóval. A baleset következtében az Opelben négyen súlyosan megsérültek, mindannyian a roncsban rekedtek.

A Peugeot utasa súlyos sérülést – orrcsonttörést – szenvedett, míg vezetőjének nem esett baja. A helyszínre érkező mentők az Opelből két sérültet tudtak kiemelni. A másik két áldozat kiszabadításához a szentesi tűzoltók segítségére volt szükség, akik speciális vágóberendezéseikkel tették az orvosok számára hozzáférhetővé a sérülteket.

Az Opel vezetője a kórházban meghalt. A szentesi sürgősségi osztályon – lapunk információi szerint – komoly fejsérülést és mellkasi zúzódásokat diagnosztizáltak a fiatal férfi esetében, emiatt nem tudták őt megmenteni. Az Opel utasai közül ketten súlyosan sérültek, a kunszentmártoni család egyik tagja – a vezető apja – hazamehetett, a hölgynek maradnia kellett a baleseti osztályon. Az Opelbe szerelt biztonsági gyerekülésben utazott egy kétéves kislány, az elhunyt sofőr gyermeke. Ő épségben megúszta a balesetet.

A rendőrség a mintegy két órán át tartó helyszínelés idejére a 45-ös főút mindkét oldalát lezárta, a forgalom délután két óra körül állt helyre. Tuczakov Szilvána, a megyei kapitányság sajtóreferense elmondta, a baleset körülményeinek vizsgálata – szakértők bevonásával – folyamatban van.

Jó néhány, s egyre több olyan autós jár az utakon, akiknek vezetési stílusában benne van a baleset veszélye – véli egy orvos, aki névvel nem kívánt nyilatkozni lapunknak. – Amíg ők nem hallanak három-négy tragédiáról, ami a közvetlen környezetükben történt, addig éppúgy vezetnek, mint nyáron. Akkor is, ha olyan köd van, hogy a kocsi orráig se látnak. Ebből a szempontból ez a mostani tragédia a szentesiek számára már intő példa kell, hogy legyen.