Száraz volt ez az év
 A megyei védelmi bizottság értékelése

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-22 |

Szentesen, az Árpád Agrár Rt. székházában tartotta legutóbbi soros ülését a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság. A testület Frank József elnök vezetésével értékelte, hol tart az ár- és belvizek elleni védekezésre való felkészülés.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentesen, az Árpád Agrár Rt. székházában tartotta legutóbbi soros ülését a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság. A testület Frank József elnök vezetésével értékelte, hol tart az ár- és belvizek elleni védekezésre való felkészülés. A 2002. november elsejétől 2003. október 31-éig tartó, úgynevezett hidrológiai évben az átlagoshoz képest mintegy huszonhárom százalékkal kevesebb csapadék hullott, és inkább az aszály okozott gondot. Ennek ellenére a vízgazdálkodási társulatok tovább folytatták a védekezést szolgáló munkákat, fejlesztéseket. A megyénkben ez huszonöt települést érint, és kétszázkét fő foglalkoztatását tette lehetővé.

A bizottság tájékozódott a haderő átszervezése nyomán várható változásokról, meghallgatta a veszélyesanyag-szállítmányok ellenőrzésével kapcsolatos tapasztalatokat. Kiderült, e téren 2003-ban nem tapasztalt kirívó szabálytalanságot a Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A bizottság legközelebb 2004 márciusában tart ülést.