Makói búcsú, rangadóval

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-22 |

A Makó vasárnap 13 órától saját pályáján rangadóval (Mátészalka) fejezi be az őszi idényt a labdarúgó NB II-ben. A Szentes már szombaton 13 órától Soroksáron túl lesz a záráson.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A legutóbbi mérkőzésig az NB II-es tabella élén állt a Makó FC labdarúgócsapata. Kazincbarcikán viszont beleszaladtak a zöld-sárgák egy 4–1-es vereségbe, így kénytelenek voltak átadni a Gyulának a vezető pozíciót.

– Nem játszottunk rosszul Barcikán, mégis kikaptunk – magyarázta Kolozsvári János edző. – Hiába beszéltük meg a meccs előtt, hogy kontrára rendezkedünk be, de a fiúk még 1–0-ás vezetésünk után is rohantak előre. Rá is fizettek. Az első tizenhárom találkozónkon összesen négy gólt kaptunk, most egy meccs alatt szintén négyet. Az éllovas Gyula majdnem biztos, hogy legyőzi a Karcagot, így nekünk az őszi második helyünk megtartása a cél. Ehhez a Mátészalka elleni hazai rangadón már a döntetlen is elég, de mi nem elégszünk meg ennyivel, győzni szeretnénk az idény utolsó bajnokiján. Bányra három sárgalapja, míg Bagira lovaglóizom-húzódása miatt nem számíthatok. Így kezdünk: Czirbus – Sümeghy, Dálnaki, Magyar, Kis K. – Gyenes, Kazán, Varga, Fábián – Zakar, Hadár.

A Gyula legyőzése óta eltelt két meccsen alaposan visszaesett a Szentes. Két vereség következett, az egyik Halason, a másik hazai pályán. A kudarcoknál viszont sokkal aggasztóbb az a morál, amely most a csapatnál tapasztalható.

– Három meccsen három kiállítás: Márics, Pálfi, Erdei – nyilatkozta Bozóki Zoltán, a Szentes trénere. – Ebből is látszik, hogy pszichésen nagyon nincs rendben nálunk minden. Ezek egyértelmű jelei a nálunk lévő problémáknak. Ráadásul ha kikapunk Soroksáron, és a mögöttünk lévők nyernek, akár három helyet is hátracsúszhatunk. Mivel azonban szoros a mezőny, ebben az esetben sem kell pánikba esni, hiszen a tavaszi rajton pár fordulón belül újra a középmezőny elején lehetünk. Bíró megsérült, de a kapus poszt az egyetlen, amelyikkel elégedett lehetek, így Kolláth megfelelő helyettes lesz. A végére egy jó hír: Tóth Csabára számíthatok. A várható kezdő: Kolláth – Keller, Tóth Cs., Gyagya, Fajkusz – Kerepeczky, Szabó T., Mátyás, Taskovics – Szarvas, Ábel.

A további párosítás: Putnok– BVSC, Kiskunhalas–Salgótarján, Baktalórántháza–Kazincbarcika, Orosháza–Vecsés, Kistarcsa–Sátoraljaújhely, Gyula–Karcag.