Éhségsztrájk nélkül is fogyott Szirbik
 Nem hallgattak a szentesi közmeghallgatáson

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-22 | Balázsi Irén

Nem a polgármester testsúlyától függ egy város költségvetésének az egyensúlya – mondta Szirbik Imre a tegnap megtartott szentesi közmeghallgatáson.
Az előző évek gyakorlatával ellentétben akadt mondanivalójuk a szentesieknek a képviselő-testület tegnapi ülésének elején tartott közmeghallgatáson.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Sarkadi Szabó Zoltán, aki azt mondta, születése óta vak, nemcsak a saját nevében, hanem az idősek és a betegek érdekében is kérte, hogy piacos napokon indítsanak buszjáratokat az elárusítóhelyre. Azt viszont nem érti a fiatalember, hogy a közlekedési lámpánál miért kapcsolták ki az utóbbi időben a búgó hangot, amely sokat segített az áthaladásnál a zebrán. A főutcán biztonságosabb közlekedést szerinte azzal lehetne kialakítani, ha az egyik oldalon felszednék a virágtartó kőedényeket. Ez utóbbira azt mondta Szirbik Imre polgármester, hogy ő még több virágágyást szeretne.

A nagyhegyi városrész lakóinak kérését tolmácsoló Sipos Antal buszjárat indítását szorgalmazta, továbbá utak és járdák kiépítését. Állítása szerint abban a körzetben még ivóvíz sincs mindenhol, és szemeteskonténer kihelyezését is kérte, mert a kukásautó nem tud Nagyhegy minden részébe bemenni.

A felsőpárti nyugdíjasok érdekében szót kérő Zöldi Lászlóné arra várt választ: miért kell fűnyíró gépet vásárolniuk és kubikosmunkát végezniük az idős embereknek. Ezt azzal kapcsolatban feszegette, hogy a település központjában és a kertvárosi lakótelepen a városellátó intézmény dolgozói rendszeresen vágják a füvet, rendezik az árkokat, a felsőpárti családok helyett viszont senki sem tart rendet a házuk előtt. Pedig mindenki ugyanannyi adót fizet az önkormányzatnak, akkor mire fel a Felsőpárton élők hátrányos megkülönböztetése. Zöldi Lászlóné hozzátette: azt a választ nem fogadja el, hogy nincs az önkormányzatnak pénze, annál is inkább, mivel a nyugdíjasoknak nemcsak pénzük nincsen, hanem erejük sem.

Ő például csak nehézségek árán tudta eltakarítani a havat, ám a hóekék meg visszatúrták a bejáróra. Zöldiné szerint a kormány nem ad elegendő forrást a feladatai ellátására az önkormányzatoknak, ezért a polgármesterek egyik része éhségsztrájkot folytat, a másik hányada meg a lakosságot sújtja különféle terhekkel. Arra volt kíváncsi az asszony, vajon melyik csoportba tartozik a szentesi polgármester. Szirbik Imre úgy reagált, hogy éhségsztrájk nélkül is sikerült neki jelentős súlyfeleslegtől megszabadulnia. Egyébiránt pedig a költségvetés egyensúlya nem a polgármester testsúlyától függ, hanem a bevételektől és a lobbizás eredményességtől.