Fejlődik a szentesi inkubátorház

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-21 | Balázsi Irén

A Phare-program pénzügyi támogatásával újabb munkahelyeket terveznek kialakítani Szentesen, a volt Esze Tamás laktanyában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Kihasználatlan még Szentesen az egykori Esze Tamás laktanya parancsnoki épülete, és a közelében már működő inkubátorházban is vannak üres helyiségek. Ezek is részei az 1997 óta üzemelő ipari parknak, amelynek feljesztése újabb mérföldkőhöz érkezett – Szirbik Imre polgármester megfogalmazásában.

A volt honvédségi épület további hasznosításához pályázat készült Phare-támogatás elnyerésére. Az ipari park bővítésének harmadik ütemeként a Progress Alapítvánnyal összefogva azt tervezi az önkormányzat, hogy az egykori laktanyában szálláshelyeket is kialakít a halmozottan hátrányos helyzetű csoportok társadalmi beilleszkedése érdekében. Ugyanott nyílna lehetőség a munkavállalók át-, illetve továbbképzésére is.

Barnamezős beruházásnak nevezi a mintegy 400 millió forintra tervezett fejlesztést a polgármester, aki hozzáteszi: az inkubátorházban helyet kaphatnak majd azok a diplomás fiatalok is, akiknek valamilyen találmánya kipróbálásra vár a fiókban. Itt meggyőződhetnek arról, hogy életképes-e az ötletük.