Szíjjártó a botránykormányzásról
 Újjászerveződött Szentesen a Fidelitas

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-20 | Balázsi Irén

Sajtótájékoztatót tartott Szíjjártó Péter országgyűlési képviselő Szentesen, ahol részt vett a Fidelitas helyi csoportjának újjáalakuló összejövetelén is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője, Farkas Sándor bejelentette: Szentesen újjászerveződött a Fidelitas helyi csoportja, és a gyűlésen részt vett Szíjjártó Péter, a parlament legfiatalabb tagja is. A Fidelitas országos politikusa a „botránykormányzás" nagy ügyeiről tartott tájékoztatót kedden este az országgyűlés e heti törvényalkotó munkájának apropóján. A befektetők és betétesek védelméről szóló jogszabályról az a véleménye, hogy „egy szakmai javaslatba bújtatott politikai leszámolás".

Szíjjártó magyarázata szerint ezzel tudja majd elmozdítani a kormányzat Szász Károlyt a bankfelügyelet éléről. Pedig az elnököt 2000-ben nevezték ki 6 évre, mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve: a mostani hatalomnak kellemetlen Szász személye, mert az ő vezetésével tárták fel a bróker- és bankbotrányt. Ha elfogadja a parlament a törvényjavaslatot, az alapján legálisan meneszthetik Szászt. Szíjjártó a jogszabály tervezetét alkotmányellenesnek nevezte, mert annak értelmében a bankfelügyelet köteles lenne kiszolgáltatni a szaktárcának minden nála összegyűlt személyi adatot.

A közbeszerzési törvényjavaslatról azt hangoztatta az ellenzéki képviselő, hogy nem EU-konform. A közpénzeket átláthatóan kell ugyan kezelni, ám Szíjjártó szerint arra is figyelni kell: ne legyen túlszabályozott a jogszabály. A bonyolultság tudniillik azzal a következménnyel járhat, hogy a közbeszerzés szereplőinek nehéz lesz jogkövető magatartást tanúsítaniuk.