Kevesebb lesz a bunyó
 Kacsa volt, hogy elmarad a szentesi küzdősportgála

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-20 | Imre Péter

Rémhírnek bizonyult az az információ, amely tegnap az egyik internetes oldalon arról tudósított: elmarad a november 29-ére tervezett szentesi küzdősportgála.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A www.profibox.hu nevű internetes honlap tegnap 15 óra 4 perckor a következő megdöbbentő hírt tette közzé címoldalán: „A mérkőzéseket közvetíteni szándékozó Sport1 tv-társaság kérésére elmarad, illetve későbbi időpontra halasztódik a november 29-ére tervezett szentesi küzdősportgála."

Természetesen azonnal tárcsáztuk Bertók Róbert telefonszámát, aki az esemény főszervezője, s ő „lelőtte a kacsát":
– Már többen kerestek, telefonon és mindenkit megnyugtathattam, ahogy most az újságolvasókat is: nem marad el a küzdősportgála. A hírből annyi igaz, hogy az eseményt a Sport1 – a tervekkel ellentétben – nem közvetíti élőben, de összefoglalót valószínűleg sugároz. Ezt a csatorna illetékesei azzal indokoltak, hogy ők elsősorban az ökölvívásra specializálódtak és szerettek volna boksz-címmeccset is. Erre azonban nem volt lehetőség, nem is szerepelt az eredeti programban.

Természetesen azonnal beszéltem Rácz Félix úrral, a Félix Box Promotion tulajdonosával, menedzserrel az ökölvívó-mérkőzések szervezőjével. Ő arról tájékoztatott, hogy a bunyóprogram rövidül, egy-két összecsapás elmarad, de azok a sportolók, akik megtöltik a csarnokot, láthatóak lesznek Szentesen a városi sportcsarnokban. A közönséget nem éri veszteség, mert a kiesett meccsek helyett látványos, színvonalas harcművészeti küzdelmekre kerül majd sor, ezzel kárpótoljuk őket.
Kötelek közé lép tehát november 29-én, (szombat) Szentesen a nehézsúlyú magyar profibajnok Petrányi Zoltán, s a szintén a legnehezebbek között vitézkedő Rubin Olivér, valamint a válogatott és egykori olimpikon Nagy József. A 18 órakor kezdődő est fénypontja, legjobban várt küzdelme azonban a Gasztány Ferenc kick-box, pontosabban low-kick címmeccse lesz, melyet a török Ugur Yildiz ellen vív.