Címmérkőzés Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-11 |

Ha november, akkor küzdősportfesztivál. Az idén sem lesz másképp, november 29-én, a szentesi városi sportcsarnokban rendezik a már hagyományos küzdősportfesztivál.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A sikeres szereplés érdekében teljes gőzzel, közösen készülnek a Szentesi Kinizsi ökölvívói és kick-box szakosztályának, valamint a Szegedi Box Club versenyzői. A közelmúltban közös edzést tartottak Szentesen, a sportcsarnokban. A szegedi Gasztány Ferenc november 29-én a küzdő-sportfesztiválon profi nehézsúlyú Európa-bajnoki címért lép kötelek közé Szentesen.

Gasztánytól arról érdeklődtem először, miben tér el a kick-box hivatásos és amatőr szakága.

– Az amatőrhöz képest profiban mások a szabályok. Eltérés van például a menetszámok és a védőfelszerelések között. A felkészülésben is található különbség. Több menetet kell végigküzdeni, ezért eltérő kondicionális alapokat igényel.

Gasztány Szentesen egy német Európa- és világbajnok kal küzd majd a hétszer kétperces meccsen.

– A felkészülés közepén járok, a nagy ütközetig hat hét van hátra, s bőven akad még elvégzendő feladat. Eddig negyven hivatásos mérkőzést vívtam. Magamat nem tekintem profinak, hiszen a munka mellett hódolok kedvenc sportomnak – tette még hozzá Gasztány. – Ha versenyre készülök, délelőtt edzem, ha nincs verseny, akkor mindennap szinten tartó munkát végzek. Tétmérkőzés előtt naponta kétszer edzek. Reggeli edzés után munka, majd azt követően megint tréning.

A szegedi harcos a beszélgetés végén a várakozásairól beszélt.
– Jó mérkőzést szeretnék vívni, amely mindenképpen az én győzelmemmel ér véget. Szentesen jó színvonalú edzésmunka folyik, így gyakran járok edzeni Bertók Róberthez. Kiváló viszonyban vagyunk, régóta ismerem, így garantált a remek felkészülésem – jegyezte meg Gasztány Ferenc.

Dunás Varga Zoltán