Új tető kerül a színházra
 Szentes hétmilliót költ a Petőfi Szálló belüli intézményére

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-10 | Blahó Gabriella

A belső felújítás után, a zord időjárás beállta előtt indokolt a szentesi színház tetőszerkezetét is kicserélni – véli Szűcs Lajos alpolgármester. A városnak mindez hétmillió forintjába kerül.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Néhány hét alatt végeznek a munkával a Petőfi Szálló épületének részét képező Tóth József színházterem tetején. Az évtizedes cserepek már nem voltak képesek ellenállni az időjárás viszontagságainak, ezért az oktatási és kulturális ügyekért felelős szentesi alpolgármester, Szűcs Lajos a megújult belső tér állapotának megóvása érdekében indokoltnak látta a tetőszerkezet javítását is.

A költségek fedezésére a város kasszájából különítettek el egy összeget, míg az önkormányzat tervezi, hogy jövőre pályázatot nyújt be épületgépészet felújítására: az öltözők, a zenekari árok, a mellékhelyiségek rendbetételére. Szűcs Lajos úgy gondolja, hogy a színházterem és a volt szálloda közös belső falai mentén a színház hátrányára nem következik be negatív változás az épület állagában, míg a külső homlokzat esetében nem ez a helyzet. Bízik abban, hogy hamarosan véget ér az a peres eljárás, melynek eredményeként a város tulajdonosa lehet a teljes ingatlannak.