Közte huszonegy gól
 Kárász Sándor a H2O Póló-Szeged új nedzője

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-10 | Szélpál László

A női vízilabda OB I-ben a Hungerit-Szentesi VK kiütéses vereséget mért a gyengécske Angyalföldre. A H2O Póló-Szeged meccse elmaradt az ellenfél, a Dunaújvárosi Főiskola görögországi túrája miatt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hungerit-Szentes–Angyalföld 24–3
(8–0, 4–2, 7–0, 5–1)
OB I-es női vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 100 néző. Vezette: Wolf.
Szentes: Varga Z. – Vér 1, Makra, HŐNIG 3, MOLNÁR A. 6, SZREMKÓ 6, Tóth A. Csere: Dalmády P. 1, Huszka 1, Hevesi, Rozgonyi 2, Hegedűs 2, Dalmády Sz. 2, Brezovai (kapus). Edző: Pengő László.
Angyalföld: Varga – Csabai, Farkas, Menczinger 1, Hegedűs 1, Paulik, Moravetz. Csere: Boros, Székely, Papp, Zádor, Varjas, Gulyás 1. Edző: Kovács Imre.
Gól – emberelőnyből: 6/6, ill. 3/1.

A hazai gárda mestere elfelezte játékosai között a mérkőzést. A rutinosabbak az első és a harmadik, a fiatalabbak pedig a második és a negyedik negyedben jutottak lehetőséghez. Közös volt bennük, hogy mind a két sor nagyszerűen oldotta meg feladatát: szemre is tetszetősen pólóztak, jól fordultak, jól passzoltak, szép akciógólokat szereztek. A százszázalékos emberelőny kihasználásért is dicséret jár a szentesieknek.

Pengő László: – Elégedett voltam a csapat teljesítményével.

Kovács Imre: – Amíg van olyan játékosunk, aki nem tudja, milyen színű sapkában játszunk, csak ennyire leszünk képesek.

További eredmények: Vasas–Kecskemét 13–3, Polo SC–Dunaújvárosi VSI 16–4, BVSC–Egri VK 10–6, Senior Eger–OSC 3–21.

Bekövetkezett az első edzőcsere a női vízilabda OB I-ben. A H2O Póló-Szeged szakmai munkáját a jövőben Leffler Gyula helyett a negyvenéves Kárász Sándor irányítja. Az új tréner annak idején 50 élvonalbeli meccsen szerepelt a Szeged csapatában, majd 1984 decemberétől az utánpótlás csapatainál kezdett edzősködni. Többek között dr. Molnár Tamás és Mód Péter is dolgozott a keze alatt.

– Egy ideje eltávolodtam a vízilabdától, jó érzés visszatérni – mondta az új edző. – A kihívás nagy, három éven belül jó lenne arra a szintre eljutni, hogy még a legjobbakkal szemben is viszonylag szoros eredményeket érhessünk el.