Több rendőr lesz az utcákon
 Állománygyűlést tartott a megyei főkapitány

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-08 | Blahó Gabriella

A jövőben a megye öt kapitányságán emelkedik az ott szolgáló rendőrök száma. Ezt Lukács János dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány jelentette be a szentesi állománygyűlésen.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi kapitányság vezetője főtanácsosi kinevezést vehetett át. Fotó: Vidovics Ferenc
A Szentesi Rendőrkapitányság állománygyűlésén Földvári N. István alezredes főtanácsosi kinevezést vehetett át Lukács János dandártábornoktól. A kinevezést a belügyminiszter adta, a nemzeti ünnep alkalmából. Az alezredes szerint ez az elismerés a szentesi kapitányság valamennyi dolgozójának munkáját dicséri. Az állománygyűlésen száznégy rendőr jelent meg, s a közeljövőben várhatóan emelkedik itt is a szolgálatot teljesítők száma. A megyei kapitányság ugyanis első körben tizenhét munkahelyet „ad át" a városi kapitányságoknak a jövőben, egy miniszteri döntés alapján. A kormányszintű kezdeményezés célja, hogy több rendőr legyen jelen az utcákon.

A szentesi kapitányságon egyre több nő dolgozik, s vesz részt a nyomozók munkájában. Földvári N. István szerint ez azért is indokolt, mert egyes bűncselekménytípusokban – például, ha nő vagy kiskorú gyermek a sértett – könnyebben megnyílnak az áldozatok egy nő kérdéseire, ez a körülmény pedig jótékonyan hat a nyomozás sikerére. A gyűlésen többek között az is elhangzott, a nyomozás eredményességének tekintetében igen jók a szentesi kapitányság mutatói.