Küzdősportgála Szentesen
 Megegyezett Nagy és Chacón menedzsere

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-08 | Mádi József

Küzdősportgálát rendeznek a megyében. November 29-én ezúttal Szentes ad otthont a Félix Box Promotion ökölvívó estjének, kiegészülve többek között egy kick-box Eb-címmérkőzéssel is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mint emlékezetes, szeptember 6-án a hamburgi Universum Box Promotion Szegeden rendezett egy kiváló ökölvívógálát, amelyen Erdei Zsolt megvédte interkontinentális bajnoki címét. Ezután jött Nagy János és Chacón szolnoki, igencsak emlékezetes gálája. A folytatás pedig Szentesen következhet, mégpedig az ökölvíváson kívül további küzdősport csemegékkel. November 29-én a Félix Box Promotion szervezésében kötelek közé lép – immár harmadszor a profik között – Nagy József, aki csak nemrégiben igazolt át a profikhoz és Rácz Félixhez. Bokszol még a paksi Bognár László, Popovics Tamás és Mészáros András. A gálán két nehézsúlyú öklöző is szerepel, Petrányi Zoltán és Rubin Olivér most még nem egymás ellen küzdenek. Nagy és Bognár amatőrként olimpián is szerepelt.

A hat bokszösszecsapáson kívül a nap fő meccsét a szegedi Gasztány Ferenc vívja, aki profi nehézsúlyú WTKL kick-box Európa-bajnoki címmérkőzésen küzdhet meg low-kick szabályrendszerben a török Ugur Yildiz ellen. A gyulai Szőke Róbertnek thai-boxban a szegedi Hegyes Péter lesz az ellenfele, míg a másik kick-box meccsen két szegedi, Ramocsa Zoltán és Nagymihály Zoltán csatázik. Brezovai Sándor karatékái mellett a Márton Imre vezette makói aikidocsoport tart bemutatót a 18 órakor kezdődő és a késő éjszakába nyúló gálán. A nézők láthatják a Szentesi Kinizsi három tehetséges növendékét, Szilasi Adriánt (boksz), Lakatos Andrást és Vecseri Barnabást (mindkettő kick-box) is.

Az esemény – amelyet a Sport1 közvetít – főszervező a szentesi Bertók Róbert. – Harmadszor rendezek ilyen eseményt, és minden évben igyekszem fejleszteni a programot. Gasztány Ferenc tavaly bemutatkozott, most pedig már címmeccset vívhat. Két dologban bízom: sok látogatónk lesz, és jó meccseket izgulhatnak végig a szurkolók. A szervezés minősége adott, mivel profik dolgoznak a háttérben, ők szervezik a műsort – mondta az egykori magyar bajnok öklöző.

Internetes információink szerint Juan Pablo Chacón és Nagy Csonttörő János menedzsere a két héttel ezelőtti botrányos véget ért bokszmeccs után a szövetség vezetője által összehívott úgynevezett békítőtárgyaláson megegyezett abban, hogy az argentinok nem óvnak a címmérkőzés miatt. A részletekről egyelőre csak annyit tudni, hogy Chacón megtarthatja a mérkőzés előtti 3. helyét a világranglistán, míg Nagy János a 13-ról a 3. helyett az 5-6. pozícióba kerül. A mérkőzés után a két bokszolónak a ranglistán helyet kellett volna cserélnie. Ha a megállapodást a szövetség is jóváhagyja, akkor az argentinok eltekintenek az óvástól.