Hétezer négyzetméter járdát újítanak fel
 Szentesen 2005-ben fejeződik be a program

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-07 | Blahó Gabriella

Járdafelújítási programba fogott Szentes önkormányzata. A három éven át tartó akció végéig, 2005-ig összesen hétezer négyzetméter gyalogjáró kap új alapot.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A ligetet átszelő gyalogút november végére készül el. Fotó: Tésik Attila
A területfejlesztési tanácshoz nyújtotta be pályázatát a szentesi önkormányzat és nyert el – harminc százalék önerő mellé – hetvenszázalékos támogatást. Ennek köszönhetően ebben az esztendőben közel harmincmillió, jövőre huszonöt, az azt követő évben pedig tizenhárommillió forintot fordíthat a gyalogos közlekedési felületek állapotának javítására – tudtuk meg Szilvássy Árpádnétól, a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási csoportjának vezetőjétől.

A program szerint a várost három területre osztották, az északi, a déli és a nyugati részeken egy időben folyik a munka. A ligeti gyalogjáró újjáépítése várhatóan november végére befejeződik, emellett új alapot kap például a Szent Anna, a Mentő, a Szegfű utca, a Korsós sor, a Török Ignác, a Vécsei utca, s még sorolhatnánk. Az igényeket a választott testületi képviselők, a műszaki osztály és a városellátó intézmény együttesen mérte fel, illetve gyűjtötte össze a lakosság észrevételei alapján.

A hétezer négyzetméternyi járda felújítására elnyert összeg után a miniszterelnöki hivatalhoz nyújtott be pályázatot hasonló, de látvány szempontjából szembetűnőbb változások érdekében a városellátó: a liget öntözőrendszerének kiépítése, füvesítés, fásítás szerepel a programban, melynek pozitív elbírálását várják a városházán. A nyolcvanmilliós beruházáshoz mindössze húsz százalék önerőt kellett megjelölni – mondta Varga Sándor, az intézmény vezetője. A kedvező kondíciókkal meghirdetett pályázat sikere esetén még tetszetősebb arculatot kap a szentesiek által oly kedvelt liget.