Egy hónap előny a belosztálynak
 Rendkívüli döntések a csongrádi ülésen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-07 | Bíró Dániel

Lesz átmeneti szociális otthon Csongrádon, de nem biztos, hogy a belosztály helyén. Csak az első félévre kapta meg a kért támogatást a városi televízió.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A csongrádi önkormányzati képviselő-testület tegnapi, rendkívüli ülésén először szabad utat adott a belvárosi rekonstrukciós pályázat sikerét megalapozó konzorcionális szerződés megkötésének, majd a szentesi kórház Csongrádon működő II. belgyógyászati osztályának jövőjéről döntött. Ez utóbbi témával kapcsolatosan a szakbizottsági vélemények között egy addig nem ismert módosító indítvány is napvilágra került, ami a lapunkban nyilvánosságra került ötletre, az épületcserére vonatkozott. Kiss Péter, a pénzügyi kabinet elnöke egy hónapnyi előnyt kért a Szentháromság téri ingatlan ügyében. Kiderült ugyanis, hogy csütörtökön reggel a helyi városi bíróság vezetője személyesen kereste fel Bedő Tamás polgármestert, és tárgyalásokat kezdeményezett a már említett épületcseréről. Az erről és a módosító indítványról nem tudó jobb és baloldali képviselők – a szakbizottsági véleményeket sutba dobva – a bíróság átköltöztetésében rejlő ötlet és a mellé a javaslat mellé álltak, mely szerint az épület további hasznosításáról most ne döntsenek.

Ternai László „Ne legyünk szélkakasok..." kezdetű felszólalása nyomatékosította, hogy nem lehet elodázni a döntést, különben az épület a szentesi Petőfi Szálló sorsára jut. Az ötletarzenál megfontolására időt adó szünet után a grémium egyhangúlag fogadta el azt a módosított határozati javaslatot, miszerint az önkormányzat a belosztály, vagy a bíróság épületében átmeneti szociális ápoló otthont kíván létesíteni. A végső helyszín sorsa egy hónapon belül rendeződik.

A testület tegnapi döntésének értelmében csupán az első félévre kapja meg a kért, emelt szintű támogatást a Csongrádi VTV, júliustól pedig az infláció mértékével megemelt jelenlegi támogatás hat hónapra eső részét kapja a médium. Az idegenforgalmi ingatlanok bérbeadásával kapcsolatban pedig úgy döntöttek a képviselők, hogy a belvárosi rekonstrukciós pályázatban érintett megyei tulajdonú vendégházaktól függetlenül írnak ki pályázatot a Körös-toroki kemping és partfürdő üzemeltetésére.