Uzsgyi váltja Zsuzsit

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-06 | Blahó Gabriella

A MÁV döntése nyomán az orosz államadósság fejében Magyarországra kerülő negyven darab motorvonat közül harminc várhatóan a dél-alföldi régióban közlekedik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentesre megérkezett az első orosz jármű. Fotó: Tésik Attila
Jelentős változás előtt áll a vasúti közlekedés a Dél-Alföldön. A szentesi vasútállomásra a napokban érkezett meg az első orosz motorvonat, ahol egyelőre négy jármű áll indulásra készen – közölte Makra Zoltán, a motorgarázs vezetője. A vasúttársaság hamarosan bemutatót tart a térség önkormányzati vezetői számára, annyit azonban lehet tudni, hogy az Uzsgyi vonatok a szentesi motorgarázsból, illetve a vasútállomásról elsősorban Szeged és Szolnok felé járnak. A korszerűnek számító jármű száznegyvennégy férőhelyes, nemdohányzó kocsikkal fut, a szerelvényt kezelő személyzetet képezik az új feladatra.

A Moszkva melletti gyárban készült vonatokat az államadósság törlesztéseképpen kapja Magyarország. Lapunk információi szerint a negyven motorvonat közül harminc jár majd a környékbeli vonalakon. A köznyelv által Zsuzsinak becézett Bz-motorvonatokat nem minden vonalon cseréli le a MÁV – feltehetően Orosháza irányában sem –, hiszen az alacsony utasforgalom miatt ott a váltás nem volna kifizetődő.