Döntetlen és vereség

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-06 | Imre Péter

A Csongrád megyei OB I-es férfi vízilabdacsapatok közül a Legrand-Szentesi VK hazai környezetben meglepő és csalódást jelentő döntetlent (7–7) ért el az újonc Szt. István Egyetem-Ybl ellen. A Szeged Beton VE sérülésektől tizedelve utazott a Vasashoz és súlyos, 17–2-es vereséget szenvedett a világklasszis gárdától.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Legrand-Szentesi VK– Szent István Egyetem
7–7 (1–0, 2–3, 2–1, 2–3)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 200 néző. Vezette: Móni, Schlosszer.
Szentes: Russel – Lavrisinyec, Berki 1, Szénászky 3, Kis, Szebeni 1, Kameneckij 1. Csere: Pellei, Somogyi 1, Zentai, Juhász E., Vígh. Edző: Komlósi János.
Szt. István Egyetem-Ybl: Laczó – Povázsai, Hajós, Márton, Cseh 1, Müller 1, Jókuti. Csere: Szabó Z., SZABÓ G. 2, VOGEL 2, Helenbai 1. Edző: Martinovics György.
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 12/4. Négyméteresből: 1/1, ill. –

Jól kezdett a Kurca-parti alakulat, a második negyed elején már 2–0-ra vezetett az újonc ellen. Az egyetemisták azonban nem roppantak össze, végig ott lihegtek a szentesiek nyakán, pillanatnyi nyugalmat, lazítást sem engedve a házigazdáknak. A Szentest pedig meg lehetett zavarni; végig rendkívül sok hibával pólózott, ezzel megkönnyítve a vendégek dolgát. Az emberelőnyös helyzetek kihasználása is kritikán aluli volt, igaz, ezt a másik oldal is hasonló színvonalon oldotta meg. Az Ybl nem elégedett meg Szénászkyék megszorongatásával, 7 másodperccel(!) a lefújás előtt egyenlített és az egyik pontot is elcsente. A döntetlen – fájó ezt leírni – a játék képe alapján teljesen reális eredmény; az áhított sikerért a hazaiaknak többet kellett volna tenniük.
Komlósi János: – Mindenképpen győzelemre számítottam, ez az eredmény egyértelműen csalódás.

Vasas-Plaket– Szeged Beton VE 17–2
(4–0, 5–0, 6–1, 2–1)

OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Komjádi uszoda, 1000 néző. Vezette: Pásztor, Marjay.
Vasas: Kósz – Mátyás 1, Hesz, Bánhidi 1, Varga D., Varga Zs., Németh Zs. 1. Csere: Madaras 2, Vindisch 1, Varga T. 1, KÁSÁS 4, STEINMETZ B. 3, STEINMETZ Á. 3. Edző: Kásás Zoltán.
Szeged: Tóth – Varga I., Szabó N., Torday, Pataki 1, Molnár 1, Munkácsi. Csere: Barát (kapus), Várhegyi, Pölös, Horváth, Plézer, Szűcs. Edző: Horváth Viktor.
Gól – emberelőnyből: 14/14, ill. 3/2.

Nem tartott a Betonnal Budapestre Török és Varga P., míg Pataki és Szabó N. sérülten vállalta a szereplést, a jósolhatóan kilátástalan küzdelmet. A játék sokáig rendkívül egyoldalú volt, a piros-kékek az első két negyedben kilenc gól lőttek és egyet sem kaptak. Ez a tendencia egészen 14–0-ig, a harmadik negyed hajrájáig tartott, ekkor sikerült Molnárnak megszereznie a szépségtapaszt jelentő becsületgólt. Ezt Pataki még az utolsó játékrész végén megtoldotta eggyel, de a nagykülönbségű vereséget a világ egyik legjobb klubcsapatával szemben nem kerülhette el a Szeged Beton VE. Egy jegyzőkönyvből kiragadott adat: a Vasas fantasztikusam, százszázalékosam (14-ből 14) értékesítette az emberelőnyös helyzeteket. Ez még ilyen szinten is ritkaság.
Horváth Viktor: – Egy sérülésektől megtizedelt, fiatal Szegednél ennyivel jobb a világklasszisokat felvonultató Vasas.

További eredmények: Honvéd–Újpest 13–3, Eger–BVSC 4–9, Szolnok–Ferencváros 7–14, OSC–Cegléd 11–7.
A hét végén a Szeged a Szent István-Ybl ellen játszik, míg a szentesiek Ceglédre utaznak.