Gyakorlás és győzelem
 Szerdán idegenben a Szeged, otthon a Szentes

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-04 | Imre Péter

Az OB I-es férfi vízilabda-bajnokságban szerdán 19.30-kor a Szeged Beton VE a Vasas vendégeként száll vízbe, míg a Legrand-Szentesi VK 18 órától a Szent István Egyetem-Ybl együttesét látja vendégül a ligeti uszodában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Szeged Beton VE vízilabdásai holnap a Vasas otthonában szerepelnek, s a találkozónak egyértelműen a válogatottal egyenértékű piros-kékek az esélyesei. A Tisza-parti alakulat már a szombati mérkőzésre és a LEN-kupa következő fordulójára koncentrál:

– Véleményem szerint a Vasas még a Honvédnál is erősebb – mondta Horváth Viktor, a Szeged Beton VE vezetőedzője –, jobb a cseresoruk. Az említett két szupergroup más dimenziót képvisel, és éppen azon gondolkoztam, hogy öt-tíz évvel ezelőtt még nem voltak olyan csapatok, melyek ennyire kiemelkedtek a mezőnyből. Együttesemből többen még sérüléssel bajlódnak – a LEN-kupa csoportmeccsei megviselték a társaságot –, s valószínűleg pihentetek is egy-két embert. Már a szombati Ybl elleni, valamint a következő LEN-kupa megmérettetésre gondolunk, ezért különböző taktikai elemeket gyakorolunk, de azért szeretnénk tisztességgel, becsülettel helytállni. Titkos vágyunk, hogy amikor majd itthon játszunk az első néggyel, partiban legyünk velük és legyen sanszunk pontot, vagy pontokat szerezni ellenük.

Török már eleve nem tart a többiekkel Budapestre, Patakira ujjsérülése, Varga „Pepére" pedig porckorongsérve miatt nem számíthat Horváth Viktor, s valószínűleg Barátot is pihenteti, s Tóth foglalja el a helyét a kapuban.

A Legrand-Szentesi VK-nál viszont egyértelműen a győzelem, az első pontok megszerzése a cél a Szent István Egyetem-Ybl (kezdés szerdán 18 órakor) ellen. Eddig négy vereséget könyvelhettek el Komlósi János edző tanítványai.

– Ez az első lehetőségünk a győzelem megszerzésére – közölte Juhász József, a Szentesi VK elnöke –, a három nagy ellen erre nem nyílt alkalom, a Szegeddel szemben viszont rászolgáltunk volna a döntetlenre. Most azonban nincs mese: ezt a mérkőzést feltétlenül meg kell nyernünk, már a döntetlent is csúfos vereségként értékelné a vezetőség. Úgy tudom, mindenki egészséges, Komlósi János rendelkezésére áll, csak a kapus volt egy kicsit megfázva. Nem becsüljük le, tiszteljük ellenfelünket, de a tudáskülönbség alapján állítom, meg kell szereznünk a pontokat.