Szentesi katonák a közös zászlóaljban

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-31 | Korom András

A szentesi II. Rákóczi Ferenc Műszaki dandár is részt vett tegnap a Szabolcs megyei Timár térségében befejeződött Szőke lavina elnevezésű parancsnoki és törzsvezetési gyakorlaton.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Tisza többnemzetiségű zászlóaljban résztvevő magyar, román, szlovák és ukrán katonák a tavaly előtti árvíz kritikus eseményei alapján gyakorolták a mentés különféle mozzanatait, a sérültek elszállításától egészen a gátak megerősítéséig.

– A gyakorlat legérdekesebb része a vám- és pénzügyőrség, a rendőrség, valamint határőrség segítésével zajlott – mondta lapunknak Kovács István dandártábornok, a szentesi alakulat parancsnoka – Az árvízi riasztást követően ukrán és román alakulatok lépték át az államhatárt, majd foglalták el várakozási körletüket, hogy a helyzet romlásával fokozatosan bekapcsolódjanak a mentési munkálatokba.

A dandártábornok hozzátette, a gyakorlatvezető elégedett volt a szentesiek teljesítményével. A Tisza zászlóalj – Havril András altábornagy, vezérkari főnök szerint – három nap alatt képes az árvízzel fenyegetett terület közelébe települni, ha az érintett ország ezt diplomáciai úton kéri.