Szentesi búcsú az MK-tól
 Az NB I/B-ben listavezető Honvéd jutott a nyolc közé

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-30 | Mádi József

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjére Szentesen közel ezren voltak kíváncsiak. Csoda nem történt, a kitűnően helytálló hazaiakat a Budapest Honvéd 3–0-ra legyőzte.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentesi TE–Honvéd 0–3 (0–1)
Szentes, 1000 néző. Vezette: Világi.
Szentes: Bíró – Keller, Márics, Gyagya, Taskovics (Nana) – Kerepeczky, Szabó T., Tóth Cs., Pálfi (Mátyás) – Szarvas, Ábel. Edző: Bozóki Zoltán.
Honvéd: Molnár (Nagy) – Vámosi, Hungler, Budovinszky, Keller – Bábik (Kaszás), Szekeres, Drobnjak, Vén (Vincze) – Borgulya, Horváth P. Edző: Gálhidi György.
Gólszerzők: Borgulya, Vén, Budovinszky.

A kispesti Vén (jobbról) gólja és gólpassza fontos volt a Honvédnak. Fotó: Tésik Attila
A szentesi szurkolók – akik a kissé hűvös idő és a hétköznapi, korai időpont ellenére szép számmal látogattak ki a találkozóra – a meccs előtt közelmúltbeli emlékeket idéztek. Az elmúlt Magyar Kupa-sorozatban az első osztályú Kispest ugyancsak játszott Szentesen, és a hazaiak csak nagy csatában, Sasu hajrában szerzett két találatával kaptak ki 3–2-re. – Azon a meccsen én is játszottam, ám az akkori és a mostani Honvéd egészen más – mondta Tóth-Kovács Tamás, a Szentes hátvédje, aki a térdműtétje után már elkezdte a tréningeket, és télen már a többiekkel alapozik a tavaszi idényre. A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a Szentesről indult és a Honvédban is futballozott Pusztai László emlékére.

Ahogy mondani szokták: az első félóra az ismerkedéssel telt. Aztán a Szentes kicsit bátrabb lett, jobban kinyílt, a Honvéd pedig rögtön góllal használta ki a „lazaságot". A 38. percben Vén a felezővonalról ívelt előre, Borgulya a lesre állítással próbálkozó védők mögött átvette a labdát, majd a 16-osról a hálóba emelt, 0–1. Márics hiába reklamált egy sárga lapért, nem volt igaza, tényleg nem volt les.

A szünet után előbb Vámosi korrigálta kitűnően a rossz labdaátvételét, és tüzelt kapásból, középről, 22 méterről alig fölé az 50. percben, öt perc múlva pedig Szabó Tibor szabadrúgása után Szarvas nyolc méterről fejelt fölé. Talán ha hagyja a mögötte érkező Tóthnak! – sóhajtottak fel a hazai szurkolók. És hogy ez milyen fontos momentum volt, az néhány perc múlva derült ki. A 61. percben Drobnjak ugratta ki Vént, a középpályás egy igazítás után 12 méterről kilőtte a hosszút, 0–2.

Válaszként Szabó T. cselezett ki három védőt, balról a rövid felső sarkot vette célba, azonban a bombát Molnár szögletre ütötte. A 68. percben egy hosszú előreívelésre Bíró és Vámosi startolt. Utóbbi érte el előbb a labdát, átemelt a kifutó kapuson – mindez a 16-oson belül, az alapvonaltól centikre történt –, majd a két játékos ütközött. Világi játékvezető határozottan büntetőt ítélt. Budovinszky első kísérletét és a kipattanót Bíró bravúrral hárította, ám harmadszorra már nem hibázott a fővárosi, 0–3.

Bozóki Zoltán: – Gratulálok a csapatnak, erősen elkerülhető gólokat kaptunk.

Jók: Ábel, Tóth Cs., Gyagya, ill. Budovinszky, Hungler, Borgulya.

További eredményei: Bodajk (NB I/B)–Pécs (NB I) 1–0, Tuzsér (NB III)–BKV E.(NB I/B) 1–0, Cegléd (NB III)–Vasas (NB I/B) 0–1, Szentlőrinc (NB III)–Sopron (NB I) 0–1, MTK–FTC 2–1. A Videoton és a ZTE korábban továbbjutott.