Schmidt Andreáé lett az első díj
 Megnyílt az alföldi fotószalon Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-24 | Balázsi Irén

Száznál több szerző közül bizonyultak a legszínvonalasabbaknak lapunk fotóriporterének, Schmidt Andreának az alkotásai. A Szentesen tegnap délután megnyílt alföldi fotószalon gazdag termésről tanúskodik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Schmidt Andrea, Vidovics Ferenc és Szabó Maya. Fotó: Gyenes Kálmán
A művelődési és ifjúsági házban tegnap délután megtartott vernisszázson azt említette Bahget Iskander fotóművész, a zsűri tagja, hogy szívesen vállalkozott a kiállítás megnyitójára, mert a szentesi művelődési központ alkotóközösségének jó a híre az országban. Másrészt pedig az időpont is közel áll a szívéhez. Szíriában töltötte az ifjúkorát a művész, s akkoriban két dolgot tudott a magyarokról: Puskás Öcsi nevét ismerte és 1956 októberének történetét. A szó szoros értelmében nehéz feladattal bízták meg Szentesen a zsűrorokat: 470 fotóból csak hatvan kép kerülhetett a falra. Sok jó kiesett, helyszűke miatt – állította a fotóművész. De amelyeket beválogattak a kiállítási anyagba, azokért ő vállalja a felelősséget. A 113 pályázó fotói közül 45 alkotó már említett 60 fényképe került a publikum elé.

A legjobbnak kijáró díjat lapunk munkatársának, Schmidt Andreának adta át Szirbik Imre polgármester. Második helyezést ért el a szentesi Vidovics Ferenc, akinek lapunkban is megjelennek fotói, míg harmadik lett a kecskeméti Szabó Maya. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének plakettjét Fehér Kálmán (Kecskemét) kapta, míg a Magyar Művelődési Intézet elismerését Gyeviki János (Szeged) érdemelte ki.