Csongrádi gyertyák
 Alegységzászlót kaptak a szentesi katonák

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-24 | Bálint Gyula György

Csongrádon, a városi ünnepség keretében országos és helyi kitüntetéseket adtak át. Alegységzászlót kapott a várostól a szentesi dandár logisztikai zászlóalja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az alegységzászlót Kovács István dandártábornok vette át Bedő Tamás polgármestertől a csongrádi ünnepségen. Fotó: Bálint Gyula György
Bedő Tamás köszöntötte a kitüntetésre meghívott vendégeket, köztük Vincze László országgyűlési képviselőt és Kovács István dandártábornokot. S az ünnepi ülés megkezdése előtt átadta Aradi Miklós nyugalmazott gimnáziumi tanárnak a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét, amelyet augusztusban családi okok miatt nem tudott a Parlamentben átvenni.

Az ünnepi ülésen elsőként Szucsán András nyugalmazott gimnáziumi fizika–matematika szakos tanárnak adták át a díszpolgári címet. Pro Urbe – Csongrád posztumusz kitüntetést kapott néhai Tarr Zoltán ügyvéd, az oklevelet özvegye, dr. Tarr Zoltánné vette át. Szurgent Jánosné Nagy Izabella biológiai–kémia szakos tanár és Szurgent János nyugalmazott matematika–fizika szakos tanár megosztva kapta meg a Pro Urbét. Havas Gyulának, a Batsányi gimnázium egykori igazgatójának betegágyánál adták át a Pro Urbe kitüntetést, s az ülésen szomorúan jelentette be a polgármester: a kitüntetett elhunyt. Egyperces néma felállással emlékeztek rá. Uzsoki Zsuzsanna és Dinnyés József Közszolgálati Díjat, Kecskés László Közművelődési Díjat, Kádár Istvánné és a házi segítségnyújtásban dolgozók közössége nevében Kocsis Andrásné Egészségügyi és Szociális Díjat, Dósa Péter Környezetvédelmi Díjat, dr. Nádudvari Tiborné és Kiss István Testnevelési és Sportdíjat vett át a polgármestertől, aki gratulált valamennyi kitüntetettnek.

A városi ünnepségen égő gyertya mellett emlékeztek az '56-os csongrádi események azóta elhunyt résztvevőire. Ünnepi beszédet Bedő Tamás mondott. Az ünnepség hangversennyel, majd koszorúzással folytatódott, végül Bedő Tamás átadta a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár logisztikai alegységének a zászlót. Kovács István dandártábornok megköszönte a csongrádi önkormányzat adományát. Az ünneplők a temetői '56-os kopjafánál is koszorúztak, emlékeztek.