Játszótéren árulták a vadkendert a fiatalok
 Szentesi 18 évesek ügyében nyomoz a rendőrség

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-22 | Blahó Gabriella

Őrizetbe vettek a szentesi nyomozók egy helyi fiatalembert, aki rendszeresen árult vadkendert, többek között egy játszótéren.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A tizennyolc esztendős H. Jánost a rendőrség kábítószerrel való visszaélés alapos gyanúja miatt vette őrizetbe – tudtuk meg Tuczakov Szilvánától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. H. János azzal gyanúsítható, hogy 2003 tavasza óta több fiatalnak kínált fel és adott el szárított vadkendert, rendszerint közterületen, s nem egyszer játszótéren. Több olyan vevő akadt, aki visszatérő vásárlója lett. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a szintén tizennyolc éves F. Kálmánt is, aki ugyancsak megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy több alkalommal adott el szárított vadkendert. Mindketten rendszeres fogyasztói az általuk termesztett növénynek, a vadkenderföld a rendőrség adatai szerint a város környékén található.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azokat is, akik tőlük vásárolták a drogot. H. János ellen korábban már indítottak büntetőeljárást kábítószerrel való visszaélés alapos
gyanúja miatt. Ez a vizsgálat még nem zárult le.

Korábbi cselekedete vétségnek számított, most azonban, az újabb esetek miatt már bűntetté minősült ügye. H. Jánost a rendőrség őrizetbe vette, a többiek szabadlábon védekezhetnek.