Tovább keresik az Aprilia vezetőjét
 Szentesen eddig nem akadtak a motoros nyomára

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-21 |

Miután Szentesen és a környező településeken is keresték, az egész országban körözik azt a motorost, aki a vizsgálat eddigi adatai szerint a szombat délelőtti halálos baleset okozója volt. A fehér Apriliát és vezetőjét a szentesi szervizboltban sem ismerték fel a leírás alapján.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A baleset szombaton délelőtt tizenegy után nem sokkal történt. A Szentesi Rendőrkapitányság által folytatott vizsgálat eddigi adatai szerint október 18-án Szentes külterületén, a 45-ös főút és a 451. számú főút – azaz, a vásárhelyi út és az elkerülőút – kereszteződésében a motorkerékpáros az elkerülő útról a Hódmezővásárhely felé haladó helyközi járatos autóbusz elé kanyarodott. A buszvezető, hogy a balesetet elkerülje, járművével áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol a szemből érkező, szabályosan közlekedő Trabanttal ütközött. A Trabantban utazók a helyszínen meghaltak. A motorkerékpáros a szemtanúk szerint a baleset után rövid időre megállt, majd elhajtott Szentes irányába.

A helyi hirdetési újság címlapján a Vásárhelyi úti járműkereskedés tesztnapra invitálta a motorozás szerelmeseit, a program szombat délig tartott. A rendőrök a helyszíneléssel egy időben már az üzletben is jártak, ám kiderült: a motorok kipróbálása és a baleset között nincs összefüggés – mondta el lapunknak Lázár Norbert törzsőrmester, a Szentesi Rendőrkapitányság közlekedési osztályának munkatársa.

A szervizboltba a városi és városkörnyéki motorosok hozzák el járgányaikat, a szemtanúk által előadott leírás ezek egyikére sem illik. A rendőrség előbb a közeli településeken található járművekről szerzett információt, a rendőrök úgy vélték, a tízfokos hidegben sokkal messzebbről nem érkezhetett a motorozó. A keresés azonban – a szemtanúk által leírt jellemzők alapján – eddig nem vezetett eredményre. Országosan is körözik a rend őrei a járművet és annak vezetőjét.

Az eddigi adatok szerint a motorkerékpár Aprilia típusú volt, színe jellemzően fehér, de kék, illetve kékeslila és piros szín is látható a járművön. A vezető sötét színű motorosruhát és sötét színű – sötétkék, bordó, vagy fekete – bukósisakot viselt. A motorkerékpár forgalmi rendszámának betűjelei közül az első U, a második B, vagy M, a harmadik W lehetett.

A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy aki a leírás alapján a motor vezetőjével, vagy a járművel kapcsolatban értékelhető információt tud adni, jelentkezzen személyesen a Szentesi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályán, vagy telefonon a 63/312-433-as számon, a 42-24-es melléken, vagy a 107-es számon.