Megyei presztízscsata

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-21 | Imre Péter

Az OB I-es férfi vízilabda-bajnokságban ma 18.30-as kezdettel Csongrád megyei rangadót rendeznek: a Szeged Beton VE a Legrand-Szentesi VK-t fogadja az újszegedi sportuszodában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szombati találkozó rémálomszerűen alakult a Szeged Beton VE pólósainak, hiszen a világklasszisokat felvonultató Domino-BHSE háromszor hét percnyi játék után már 14–0-ra vezetett. A Tisza-partiak az utolsó negyed megnyerésével (4–3) szépítettek valamicskét a bizonyítványon.

– Minden hiba kiütközött, ami egy ilyen fiatal, heterogén együttesre jellemző – vélekedett Horváth Viktor, a Szeged Beton VE vezetőedzője –, ez a vereségünk egyik magyarázata. A Honvédot ráadásul fűtötte egyfajta revánsvágy, mert tavaly csak 8–5-re tudtak bennünket Budapesten legyőzni, úgy, hogy szinte végig mi vezettünk. A zuhanyhíradóból pedig arról is értesülhettünk, hogy a Szentes elleni találkozó után fejmosást kaptak Molnárék, mondván, nem lett volna szabad hét gólt kapniuk a Legrandtól.

Az elmondottak miatt vendéglátóink végig rendkívül motiváltan vízilabdáztak, s elég csúfosra sikerült – a mi részünkről – a dolog. Remélem, ez nem nagyon viselte meg a srácokat, túl kell lépni – természetesen leszűrve a tanulságokat – történteken, mert a Szentes ellen mindenképpen nyerni akarunk. Kemény, harcos találkozó lesz, de képesnek tartom a gárdát a győzelem megszerzésére és egyben készülünk, hangolunk a LEN-kupa hétvégi szegedi csoportmecs-
cseire. Sérült, beteg nincs, s bízom benne, hogy a dac megacélozza a mieinket.

A Szeged Beton VE pillanatnyilag a 7., a Legrand-Szentesi VK pedig a 11. helyen áll az OB I-ben. De a helyezéstől függetlenül a két együttes mindig vérbeli rangadót, presztízscsatát vív egymással. Ráadásul közös jelenlegi sorsukban a nagy vereség, a Kurca-partiak otthon kaptak ki a Jégcsillag-FTC-től 12–4-re.

– Túl vagyunk a három legnehezebb mérkőzésen – mondta Juhász József, a Szentesi VK elnöke –, a Honvéd és a Vasas ellen becsülettel helytállt, míg legutóbb az FTC-vel szemben elveszítette eddigi tartását a csapat. Ez a megállapítás főként az utolsó negyedre igaz. Az esélyek? Két eredmény tartok elképzelhetőnek, vagy döntetlen lesz, vagy mi nyerünk! De félre a tréfával: komoly sanszot látok arra, hogy a két gárda majd nem bír egymással kedden és megosztozik a pontokon. Természetesen mi mindent megteszünk a sikerért, s a kilátogató, illetve a csapatot Szegedre elkísérő drukkerek a hagyományoknak megfelelően egy nyílt sisakos küzdelmet, meccset izgulhatnak végig. Sérült, beteg nálunk sincs, minden adott egy jó mérkőzéshez.