Kettős halál Szentesen
 Keresik a balesetért felelősnek tartott motorost

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-20 | Blahó Gabriella

Két halálos áldozata van annak a balesetnek, amely szombaton történt nem sokkal tizenegy óra után Szentes külterületén.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A 451-es elkerülő útról kanyarodott a 45-ös számú főútra egy motorkerékpár Szentes irányából Vásárhely felé, amikor az „útvonalában" haladt egy menetrend szerinti távolsági autóbusz Vásárhely irányából Szentes felé. A busz vezetője, hogy elkerülje a balesetet, balra rántotta a kormányt, de nem vette észre a vele szembe jövő Trabant személygépkocsit, amellyel így frontálisan ütközött – tudtuk meg Tuczakov Szilvánától, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

A személygépkocsit egy hatvanhat esztendős hódmezővásárhelyi férfi vezette, mellette feltehetően közeli rokona, egy harmincöt éves nő ült. A balesetben mindketten meghaltak. Az ütközés erejét érzékelteti, hogy a Trabant motorja kiszakadt a gépkocsiból, s tőle körülbelül húsz méterre repült. Az autóbuszon ülők közül senki nem sérült meg, az utasokért mentesítő járat érkezett.

A feltehetően a balesetet okozó motoros elhajtott a helyszínről. A jármű – a szemtanúk szerint – Aprilia típusú motorkerékpár volt, vezetője sötét ruhát viselt, sisakja szintén sötét, fényes színű. A megfigyelők úgy emlékeznek, hogy a jármű fehér, melyen piros és kék színek szerepelnek. A száguldó motor rendszámát részben sikerült megjegyezniük a szemtanúknak: az első betű bizonyosan U, a második vagy B vagy M, s a harmadik betű szintén egészen biztosan W. A rendőrség a motor felkutatásában segítséget kér a lakosságtól.