Száz ember kívánsága teljesül
 Vegyesbolt nyílik Nagymágocson

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-18 | Blahó Gabriella

A nagymágocsiak közül százan írták alá azt a beadványt, melyet Stibál Róbert fogalmazott a község testületéhez: ebben kérték, hogy a Kossuth utcai vendéglátóegység helyén vegyeskereskedést nyittasson az önkormányzat. Az üzlet megnyílt, a megoldással mégis elégedetlenek a mágocsiak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nagymágocson az egyik önkormányzati képviselő, Stibál Róbert több levelet intézett a polgármesterhez: többször leírta, hogy a falu központjában lévő, úgynevezett közösségi házban működő vendéglátóegység zavarja a környék lakóit. A helyi politikus alternatívaként javasolta, hogy e helyen nyíljon vegyeskerekedés, s javaslatát a mágocsiak közül százan támogatták aláírásukkal. A Czabarka János által vezetett önkormányzati testület megadta a vendéglátóegység üzemeltetőjének a bolt nyitásának jogát, a mágocsiak mégsem elégedettetek: sérelmezik, hogy erre nem írt ki pályázatot az önkormányzat.

Stibál Róbert úgy meséli: a polgármester hangulatkeltésnek minősítette ezt a beadványt, s emlékeztetett arra, hogy Czabarka nem tartotta be az ígéretét. Stibál szerint ugyanis annak alapján, amit a polgármester a Délvilágnak mondott, vagyis: „a testület annak adja bérbe a tulajdonát képező ingatlant, aki azért a jogszabályok tiszteletben tartása mellett a legtöbbet fizet", meg kellett volna pályáztatnia a vegyeskereskedés működtetését. Ehelyett viszont más történt.

A polgármester a fentebb idézett kijelentését ma is helyénvalónak látja, hiszen a jelenlegi bérlő a jogszabályoknak megfelelően működteti az egységet. A nagymágocsi önkormányzati testület leszögezte, hogy a jelenlegi bérlő, Juhász Mária érvényes bérleti szerződéssel rendelkezik az ingatlannak arra a részére is, melyet eddig nem hasznosított, s melyért szintén fizet bérleti díjat. Jogfolytonosság címén a testület megadta neki az engedélyt bolt nyitására. A falu polgármestere úgy látja, azzal, hogy Stibál Róbert nem elégszik meg a döntés eredményével, elárulja, hogy személyes ellentét fűti a kérdésben. Hozzátette: ha a falu lakói nyomást gyakorolnának rá annak érdekében, hogy az összes alkoholos italt mérő vendéglátóegység szűnjön meg Mágocson, abban ő sokkal inkább „benne volna".