Reménykedő Szentes

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-17 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I harmadik fordulójában nehéz mérkőzés vár a két Csongrád megyei csapatra. A Legrand-Szentesi VK az FTC-t fogadja, míg a Szeged Beton VE a Honvéd otthonában száll medencébe. A találkozók szombaton 18 órakor kezdődnek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentesen nem titkolják, bizakodva várják a Fradi elleni 4x7 percet. Optimizmusukat a Honvéd elleni elmúlt fordulóban nyújtott jó teljesítmény táplálja.

– Elégedett voltam a bajnokkal szemben produkált játékunkkal – mondta Komlósi János, a Legrand edzője. – Három negyeden át partiban voltunk Birosékkal, akik a záró hét percben kíméletlenül kihasználták apró figyelmetlenségeinket. Amennyiben sikerülne megismételni az akkor mutatott teljesítményünket, lehet keresnivalónk az FTC ellen. Ha jól kijön a lépés és szerencsénk lesz, nem tartom elképzelhetetlennek a pontszerzést. Sok múlik azon, miként sikerül majd semlegesíteni az exszentesi centert, Tóth Lászlót.

A meccset már sátortető alatt játsszák a csapatok; Berki Andrásék ma edzenek először benne.

– Kedden és szerdán a vásárhelyi fedett uszodában tréningeztünk, csütörtökön pedig Szolnokon kétkapuztunk – folytatta a tréner. – Jó hír, hogy egyetlen korábbi sérültünk, Szénászki Zsolt válla sokat javult, hétfő óta a csapattal gyakorol, remélem, holnap is számíthatok rá.

A Szeged Beton VE természetesen az esélytelenek nyugalmával készül a címvédő Domino-BHSE elleni vízicsatára.

– Fiatal, alakuló együttesünknek remek erőfelmérő lesz a szombati ütközet – magyarázta Horváth Viktor edző. – Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert a jövő hét végén következik a LEN-kupa csoportmeccs, emellett a bajnokságban is illene produkálni, mindeközben pedig még csapatot is kell építeni. A Honvéd ellen természetesen nem táplálhatunk vérmes reményeket, Váriékkal szemben egyetlen célunk lehet csak: minél jobban megnehezíteni a dolgukat.