Közműépítésre egyesülnek
 Kezes lesz a szentesi önkormányzat?

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-16 | B. I.

A szentesi önkormányzat pénteki határozatától függ, hogy a nagyhegyi városrész lakói bevezethetik-e ingatlanukra a gázenergiát.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentes egyik külső városrészében még nem épült ki a gázvezeték-hálózat. Az ottani lakosok viszont szeretnének áttérni a korszerű fűtési módra. A képviselő-testület pénteken délután 2 órakor kezdődő ülésén kiderül, hogy az önkormányzat támogatja-e a nagyhegyi családok kérését. A Madách és a Kikelet utcában 28 ingatlan tulajdonosa határozta el, hogy egyesületet alakít közműépítésre. Az összefogásuknak az a lényege, hogy saját maguk építtetik ki a lakóhelyükön a földgáz gerincvezetékét.

A kivitelezés becsült árakon mintegy hatmillió forintba kerül. A nagyhegyi családok hitelből akarják előteremteni az építkezés költségeit. Az önkormányzattól ellenben azt kérik, hogy a kölcsönügylet lebonyolítása során vállaljon értük úgynevezett készfizető kezességet. A közműépítő egyesület tagjai ennek fejében hozzájárulnának ahhoz, hogy a helyhatóság jelzálogjogot jegyeztethessen be a lakóházukra. A Madách és a Kikelet utcaiak mindenesetre reménykednek abban, hogy a képviselők méltányolják majd a kérésüket. Amennyiben a helyhatóság vállalkozik a kezes szerepére, akkor az említett utcákban is megkezdődhet a gázvezeték-hálózat kiépítése.