Milliókért melegítenek a sátor alatt Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-15 | Blahó Gabriella

Tegnap katonák és tűzoltók vonták fel a szentesi ligeti strand medencéi fölé a téli időszakban védelmet nyújtó sátrat. Az elmúlt év januárjában az önkormányzat az egész létesítmény fűtésére másfél milliót költött.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A hadsereg és a tűzoltók segítségével lett fedett az uszoda. Fotó: Vidovics Ferenc
A gázáremelés miatt ebben az esztendőben várhatóan még a tavalyinál is többe kerül majd az uszoda sátorral fedett részének fűtése – tudtuk meg Krajsóczki Sándornétól, a városháza pénzügyi csoportjának vezetőjétől. A fűtésre csak a téli időszakban több mint hárommilliót költött a múlt évben az önkormányzat. Az idei költség a megemelkedett uszodajegyárakban benne foglaltatik.

Az év kevésbé forró hónapjaiban nem csak a sportolók és a felnőtt fürdőzők járnak a ligeti strandra, hanem az iskolások és óvodások is, mert szervezetten tanulnak úszni. Márpedig a gyerekek egészsége megőrzése érdekében is nélkülözhetetlen a sátor – jelentette ki Tomcsányi Ferenc, a sportközpont igazgatója. A medencék optimális kihasználása érdekében órarend készült, így sikerül kielégíteni a jelentkező igényeket.

A harminchármas és a huszonötös medence fölött szerdától három sátorrész ível a korábbi egyetlen vászon helyett, ami költségmegtakarítást is eredményezhet. A sátorlap kifeszítése szakértelmet és fizikai erőt egyszerre igényel. A feladat végrehajtásához a város segítséget kapott a műszaki katonai alakulattól. Az akciót a szárazföldi erők főparancsnoka engedélyezte. Civil feladatok ellátására ritkán adnak utasítást a hadsereg vezetői, a tűzoltók viszont állandó vendégsegítők az uszodában. Az elmúlt télen vihar tépte szét a sátrat, akkor is nélkülözhetetlen volt a segítségük.

A vászon nem egy alkalommal elszakadt már. A végleges megoldást természetesen a fedett uszoda jelenti – fogalmazott Tomcsányi. A minden igényt kielégítő létesítmény bővítéséről látványterv készül, melyet a cél megvalósítását támogatók megszerzése érdekében rendelt meg a polgármesteri hivatal.