Négyesi Anett örül a kerékpárnak
 Segített a szentesi szeretetszolgálat

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-14 | B. I.

A szentesi Négyesi Anett nagymamájának egy szavába került, és a Máltai Szeretetszolgálat teljesítette az unoka kívánságát. A beteg kislánynak jól jön Tordai Katalin ajándéka, a szobakerékpár.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Tordai Katalin (balról) és Farkasné Márton Katalin együtt örül Négyesi Anettel. Fotó: Vidovics Ferenc
A szentesi Vecseri Jánosné gondolt egy nagyot és merészet, bekopogtatott Farkas Sándor országgyűlési képviselő irodájába. Ott kiöntötte a lelkét, elmondta: van neki egy unokája, aki hétéves kora óta korlátozott a mozgásában. Persze a nagymama a családból senkit sem avatott be a tervébe, hogy szobakerékpárral akarja meglepni a most tizenöt éves Négyesi Anettet. Az ilyen bicikli azonban sokba kerül, a nagymama ezért nem is gondolhatott arra, hogy a nyugdíjából megtakarítsa az árát. Azt mondja: ő is betegeskedik, kell a pénz az orvosságra. Ezért reménykedett abban, hogy vannak még önzetlen emberek, akik segítenek rajtuk.

A parlamenti képviselő felesége, Farkasné Márton Katalin vezeti a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportját. A civil szervezet nevében felhívással fordult a szentesiekhez, akiktől azt kérte: egy szobakerékpárral meg lehetne szépíteni a beteg Anett életét. A „Kapni jó, adni öröm!" jelmondat napokon belül meghozta a sikert. Jelentkezett a Kiss Zsigmond utcában lakó Tordai Katalin, hogy ő bizony szívesen lemondana a kerékpárjáról. – Anettnek sokkal nagyobb szüksége van rá, mint nekem – magyarázza az adományozó, hozzátéve: örül, hogy segíthetett.

De örül az ajándéknak a Rigó Alajos iskola 8. osztályos diákja, Négyesi Anett is, aki a betegsége előtt tudott biciklizni. Valamilyen kór azonban megtámadta az egyensúlyérzékét, ezért a hagyományos kerékpárra nem ülhet. A gyógytornász ellenben azt javasolta „a növésben visszamaradt" kislánynak, hogy mozogjon sokat. Az úszás azonban nem jöhet számításba, mivel Anett fél a víztől. Marad hát a szobakerékpár, amelynek együtt örül a nagymamájával meg persze a máltaisok nagy családjával.