A félegyházi Nagy Sándor aranykora
 Száztizenketten vágtak neki a Csongrád – Szentesi távnak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-13 | Bíró Dániel

Száztizenketten futottak a gáton Csongrád és Szentes között szombaton. Az abszolút győztes Nagy Sándor tavalyi bronzérmét váltotta aranyra.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Száztieketten vágtak neki a tizenhárom kilométeres távnak. Fotó: Vidovics Ferenc
A tavalyi mezőnynél kevesebben, nyolc korcsoportban 112-en választották szombat déli időtöltésüknek a gátfutást, amit Csongrád és Szentes között hetedik alkalommal rendeztek meg. Petrity Rudolf, a viadal egyik szervezője elmondta, idén – négy vajdasági futónak köszönhetően – nemzetközivé bővült verseny. A csongrádi Kossuth tér volt a rajt színhelye, ahol a 11 órás start előtt Ternai László, a sportbizottság elnöke mondott buzdító szavakat.

A legjobbak már a Körös-toroki feljárónál elhúztak a mezőnytől. A fél távot jelentő Tisza-hídnál már körvonalazódott a végső befutó, a későbbi dobogósok több perces előnnyel és némi frissítővel lódultak neki a hátralévő hat és fél kilométernek. A ligeti cél előtt már eldőlt, hogy a hajrát jobban bíró kiskunfélegyházi Nagy Sándor lesz a verseny győztese 43 perces idejével, mögötte Barna László, majd Domján Ferenc futott be célba. A nőknél Molnár Éva csongrádi versenyző teljesítette elsőként a 13 kilométeres távot, őt Borda Éva és Móricz Krisztina követte az abszolút versenyben.

A Fornetti Kupa öt versenyének egyikeként megrendezett gátfutás győztese, Nagy Sándor több éves bronz- és ezüstkorszak után állhatott a dobogó tetejére, s diadala ellenére sem volt elégedett időeredményével. Ötvenhárom év volt a legfiatalabb és a legidősebb futó közötti korkülönbség, de a több mint félévszázados differencia ellenére az alig tízesztendős Pozsár Norberthez hasonlóan Gálfi László is sikeresen teljesítette a távot.

A kétórás verseny eredményhirdetésénél minden induló pólót kapott, a nyolc korcsoportba sorolt mezőny dobogós helyezettjeit pedig kupával és érmekkel jutalmazta a rendező Klauzál Diáksport Egyesület.