A Tanettel közösen pályázik a város
 E-ügyintézésre készülnek a csongrádi hivatalban

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-11 | Bálint Gyula György

Csongrád önkormányzata a városi könyvtárral és egy szentesi céggel közösen pályázik az informatikai minisztériumhoz. A cél: bővíteni az elektronikus ügyintézés lehetőségeit a hivatalban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A csongrádi önkormányzati képviselő-testület – legutóbbi rendkívüli ülésén – fölhatalmazta a polgármestert, hogy az információs társadalom megvalósulását elősegítő technológiai megoldások kialakítására nyújtson be pályázatot az Informatikai és Hírközlési Minisztériumhoz.

Csongrád tavaly három pályázatot készített és adott be, így próbált támogatást szerezni az informatikai fejlesztés meggyorsítására. A jelenlegi pályázat magában foglalja a szükséges hálózatfejlesztés tervét, amely az önkormányzati űrlapok elektronikus úton történő kitöltéséről-intézéséről, az intranet kiépítéséről és a honlap modernizációjáról szól. A megszabott feltételek kedvezőek, a támogatás mértéke akár száz százalék is lehetne. Ám a korábbi tapasztalatok szerint az önrésszel pályázók általában előnyt szoktak élvezni a bírálat során.

A pályázaton való részvételre konzorciumot hozott létre Csongrád Város Önkormányzata, a csongrádi Csemegi Károly Könyvtár és Információs Központ és a szentesi Tanet Kft. Koordinátor: Bedő Tamás csongrádi polgármester, a konzorcium tagjai: Horváth Varga Margit könyvtárigazgató és Tari János (Tanet). A konzorciális szerződés szerint a 10 százalékos önrész biztosítását a kft. vállalja.