Nehezebben nyert a Honvéd
 Három negyeden keresztül remekül helytállt a Szentes

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-10 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I-ben tegnap pótolták a szombatról elhalasztott Szentes–Honvéd meccset. A világklasszisokkal teletűzdelt fővárosiak csak a záró negyedben tették biztossá győzelmüket.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az első negyedben a szentesi Somogyi Balázs (fehér sapkában) kétszer is bevette a Domino-BHSE kapuját. Fotó: Tésik Attila
Legrand-Szentesi VK– Domino-BHSE 7–12
(3–2, 2–4, 0–1, 2–5)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 200 néző. Vezette: Vojvoda, Móni.
Szentes: ÚJHÁZI – SOMOGYI 2, Lavrisinyec, Berki 1, Kis I. 1, Szebeni 1, KAMENECKIJ 2. Csere: Pellei, Juhász E., Döbrössy, Vígh, Zentai. Edző: Komlósi János.
Honvéd: Gergely – Fodor 1, Kiss G., Szívós 1, MOLNÁR 2, Vári, BIROS 4. Csere: Kovács O. 1, BERECZKI 2, Bárány, Paján 1, Sugár. Edző: Kovács István.
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 7/3.

Eredetileg szombaton kellett volna a két együttesnek összecsapnia az egyelőre még sátortető nélkül álló ligeti uszodában. Akkor erre azért nem került sor, mert a címvédő Honvéd Berlinben vett részt egy négycsapatos nemzetközi viadalon, amit – annak rendje és módja szerint – százszázalékos teljesítménnyel meg is nyert.

Szoros emberfogással kezdett a csípős hidegben az esélytelen Szentes. Komlósi János tanítványai végtelenül megbecsülték a labdát, nem pufogtattak össze-vissza, csak akkor dobtak kapura, amikor azt a szituáció úgy kívánta. Két és fél perce tartott a mérkőzés, amikor Somogyi távolról meglepte Gergelyt, majd még ebben a negyedben ugyanígy tett a világbajnokságot nyert magyar válogatott kapusával Kis I. és még egyszer Somogyi. Csodát láthatott a publikum: a világklasszisok egész sorát felvonultató Honvéd elvesztette az első negyedet Szentesen, 3–2! A folytatásban is parádézott a kapuban a fiatal, mindössze tizennyolc esztendős Újházi, úgyhogy a Dominónak nagyon kellett igyekeznie, hogy fordítani tudjon. Tizenegy és fél percet kellett várniuk a vendégeknek, hogy először vezessenek. Erre aztán senki sem számított.

A harmadik hét perctől kezdve aztán csökkent a szentesiek támadó játékának hatékonysága, másképp fogalmazva, jobban védekezett a bajnok. Ahogy telt-múlt az idő, úgy jött ki Váriék nagyobb erőnléte, fizikuma. A záró negyedet például úgy kezdték, hogy labdaszerzés után villámgyorsan fordultak, a leúszásokat pedig rendre góllal fejezték be, 5–10. Szebeni megtörte a tizenkét percen át tartó hazai gólszünetet, majd nem sokkal később Kameneckij is betalált. A jó iramú, színvonalas találkozó végeredményét (7–12) Bereczki állította be.

Komlósi János:
– Remek kezdést követően három negyeden át méltó partnerei voltunk a Honvédnak. Örömteli, hogy csak a záró hét percben domborodott ki vetélytársunk nagyobb tudása. Ha az előnyöket jobb százalékban használjuk ki, szorosabb eredményt is elérhettünk volna, de a látottakkal így is elégedett vagyok.
Kovács István: – Nagyobb különbségű győzelemre számítottam. A helyzetkihasználásunk rossz volt, sok kapufát lőttünk.