Lármafától visszhangzik a légtér a ligeti fürdőben
 Jövő nyáron indul a strandrádió

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-09 | Blahó Gabriella

Lármafa működik a szentesi strandon. A napokban épült ki a hangosító berendezés, melynek használatát tisztiorvosi rendelkezés is előírja, ugyanis a lármafa a fürdővendégek biztonságát szolgálja. Ugyanakkor e technikai felszerelés a jövőben a rádióadást is lehetővé teszi.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hangosbemondó berendezést szereltek fel a ligeti strandfürdőben. Fotó: Tésik Attila
A nyári szezon alatt a fürdőbe látogatók kedvteléseik színhelyének fejlesztésére is költöttek akkor, amikor jegyet váltottak – mondta Tomcsányi Ferenc, a sportközpont igazgatója. Mintegy hétszázezer forintért épült ki a napokban az a hangosbemondó, mely a fürdővendégek nagyobb kényelmét és biztonságát hivatott szolgálni.

A rendszer központi eleme az új épület egyik olyan helyiségében található, melyet kisebb stúdióvá kíván fejleszteni a fürdő vezetése. Jelenleg egy kilométernyi kábel, kilenc kihangosítóponton keresztül juttatja el az üzenetet a strand közönségének. Az így eljuttatott információ bizonyos szituációkban többszörösen is hasznos lehet.

Strandrádiót indít a sportközpont. A műsorkészítésben az intézmény és a Rádió Szentes a jövő nyáron együttműködik – közölte a fürdő igazgatója. A két intézmény elvi megállapodást kötött – erősítette meg információnkat Besenyei Gábor, a Rádió Szentes stúdióvezetője: a tervek szerint a rádió munkatársainak szakmai irányítása mellett a Horváth Mihály Gimnázium diákjai állítanák össze a strandrádió lendületes, sajátos arculattal bíró műsorát, amely helyben készül és egyelőre csak a strandon lesz hallható.

A technikai fejlődésnek ez az iránya ma már elengedhetetlen egy ilyen korszerű intézménynél – véli Tomcsányi Ferenc. A szentesiek meg a belépőkből származó bevétel sorsát nyilvánosan követhetik nyomon, amikor a „hangossal" találkoznak.