Késsel szúrta le élettársát Sebőkné
 Belehalt sérülésébe a fábiánsebestyéni férfi

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-09 | Balázsi Irén

Belehalt sérüléseibe tegnap az a fábiánsebestyéni rokkantnyugdíjas férfi, akit élettársa előző este szúrt szívtájékon veszekedés közben. A szomszédok elmondása szerint gyakori volt az italozó életmódot folytató párnál a tettlegességig fajuló szóváltás.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Sebők Gyöngyi nem szeretné, ha a kisfiát felzaklatná a tragédia. A mamát elvitték. Fotó: Tésik Attila
Kilóg a sorból a fábiánsebestyéni Árpád utcában a 41. számú ház, mert nincs „bepucolva". Az egyik ablakot fóliatakaró védi üveg helyett, az előkert gazos. Az eső egyre csak áztat az udvarban egy kerékpárt, amelyre aligha ül fel mostanában a gazdája.

Az 55 éves Sebők Jánosnét elvitték kedden, a kései órákban a rendőrök. „Nem bilincselték meg Terit" – mondja a családi tragédia áldozatául esett, 48 éves Sipos János unokatestvére, Labádi Jánosné, aki a szemközti házban lakik. Szemmel láthatóan nagyon megviselték a történtek, és nem tud napirendre térni a dolog fölött. Azt mondja, hogy kedden délután többször volt náluk Sebőkné, aki szódavizet kért tőlük. Amúgy látszott rajta, hogy „jól beivott". Pedig amíg ő fóliázott, az élettársa megetette a jószágokat, feltakarított és ki is mosott.

Labádiné azon csodálkozik a legjobban, hogy miután a nő megszúrta élettársát, a lehető legnagyobb nyugalommal, karba tett kézzel ment át a szomszédba, hogy telefonon kérjenek segítséget.

Dr. Kós György háziorvos, a község polgármestere érkezett legelőször a tragédia helyszínére. Azt mondja, hogy az asszony mellkason szúrta élettársát, és a szívtájékát találta el. Még meg is mutatta neki a kést, amellyel elkövette a szörnyű cselekedetet. Kós doktornak egyébként az volt a benyomása, hogy az asszony nem fogta fel, mit tett. Ő vette le a vért tőle, és közepes alkoholos befolyásoltságot állapított meg. Az orvos-polgármester nem titkolja, hogy az élettársak italozó életmódot folytattak, ezt mindenki tudja a községben.

A szomszédasszony, Pardi Zoltánné azt sorolja: hét éve lakott mellettük a pár, de azóta már többször volt „késelés", mert iszogattak. – Máskor a férfi szúrta meg Terit – állítja a szomszéd, aki valójában mindkettőjüket sajnálja. Szerinte megelőzhették volna a bajt, ha elválnak egymástól. De szomszédként ugyan hogyan avatkozhatott volna bele a család életébe?
Az áldozat unokatestvére, Labádiné viszont többször is szólt nekik, ám mit sem ért. Azért mégsem gondolta, hogy ilyen lesz a vég. Sebők Gyöngyi a harmadik gyermekével van áldott állapotban. Kisfiával, a 2 és fél éves Dáviddal érkezik éppen haza az édesanyja házának udvari részében lévő lakásukba. Azt mondja a fiatalasszony, hogy nem szeretné, ha a fiában maradandó nyomokat hagynának a történtek. Amúgy ők ki sem mozdultak a lakásból, amikor a tragédia megesett.

Sebők Gyöngyi már régen szeretett volna elköltözni az állandó veszekedések miatt. – Két éve a mama kötött ki a kórházban – beszéli az asszonyka, hozzátéve: most így sikerült. Pedig testvéreivel próbáltak az édesanyjáékra hatni, mert szerintük mind a kettő hibás volt. Sebők Gyöngyi azt mondja, hogy nem így kellett volna megoldani a problémát. Ő mindenesetre a gyermekei érdekében távol tartja magát a tragédiától, mert – mint fogalmaz – „az életnek mennie kell tovább".

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, M. Toronykőy Márta hadnagy lapunk érdeklődésére arról tájékoztat, hogy tegnap belehalt sérülésébe a fábiánsebestyéni férfi. Az élettársa ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a megyei főkapitányság.