Berlin után a Kurca partján
 Csütörtök 16 óra: Legrand-Szentesi VK–Domino-BHSE

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-08 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I-ben elhalasztott mérkőzést pótolnak csütörtökön a ligeti uszodában. A Legrand-Szentesi VK 16 órakor a címvédő Domino-BHSE-t fogadja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Eredetileg szombaton kellett volna az öt olimpiai és világbajnokkal (Molnár Tamás, Fodor Rajmund, Biros Péter, Kiss Gergely, Vári Attila), valamint a „csak" vb-aranyérmes Gergely Istvánnal felálló Honvédnak a szentesi ligeti uszodában vizitálnia. Erre akkor azért nem kerülhetett sor, mert Berlinben nemzetközi tornán vett részt. Nem utazott hiába: magabiztos játékot nyújtva, százszázalékos teljesítménnyel végzett az élen; a vert seregben a horvát Mladost Zagreb, a német Spandau 04 és az orosz CSZKA Moszkva szerepelt.
Ami késik, nem múlik: holnap délután 4 órakor pótolják az elhalasztott meccset.

– A Vasas elleni (3–13) bajnoki nyitány óta kétszer is vízbe szálltunk, a Szolnokkal és a Szegeddel kétkapuztunk – mondta Komlósi János, a Legrand-Szentesi VK vezetőedzője. – Ezeken az edzőmeccseken már a Honvéddal szembeni taktikát is gyakoroltuk. Nem hiszem, hogy újat mondanék azzal, amikor kijelentem: mi más, mint a tisztes helytállás a célunk. A világ egyik legjobb gárdája ellen öngyilkosság lenne fejetlenül támadni, a játék lassítására kell törekednünk. Felelőtlenül nem szabad ellövöldözgetni a labdákat, csak a támadóidő vége felé. Riválisunk hihetetlenül gyors csapat, nem szabad teret adni a lefordulásaihoz. A legnagyobb probléma az, hogy hiába készülünk föl egyik vagy másik játékosból, mellettük még vagy nyolc klasszissal rendelkezik Kovács István alakulata. Pár hete már volt szerencsénk ezt tapasztalni: a szeptemberi Legrand-kupán 15–4-es vereséget szenvedtünk. Most azért szorosabb eredményre számítok.

A tréner Szénászki Zsolton kívül minden játékosára számíthat. A nagy lövéseiről is ismert bekknek sajnos fáj a bal válla, az orvosok egy hét teljes pihenőt javasoltak számára.