Megtalálták a tetteseket
 Kétszer gyalázták meg a szentesi keresztet

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-07 |

Fiatalok két külön csoportja rongálta meg azt a szentesi fakeresztet, melyet az erőszak áldozatainak emléket állító kápolna helyén állított a Lakos József Baráti Társaság.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mint arról beszámoltunk: a szentesi Somogyi és Daru utca találkozásában felállított fakeresztet eltörték, majd összefirkálták. A Szentesi Rendőrkapitányságon még szeptember indult eljárás ismeretlen személyek ellen. A nyomozással a rendőrség látókörébe került egy 9 fős, fiatalokból álló társaság, amely azon a bizonyos napon a feszület közelében gyűlt össze – tudtuk meg M. Toronykőy Márta rendőr hadnagytól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

A rendőrség adatai alapján feltételezi: a csoport egyik fiú tagja egy másiknak fölvetette, hogy „Mi lenne, ha ezt innen eltávolítanánk?" Az ötletet a fiú a „felbujtás" hatására meg is valósította. Az így eltört keresztet a provokáló fiatal a Sátán szó ráírását követően megfordítva a helyszínen földbe szúrta. A nyomozás megállapította, hogy a fiatalok cselekedetét nem vezérelte sem politikai, sem pedig a keresztet felállító baráti társaság elleni tudatos és ellenséges hozzáállás. A két fiatal ellen az eljárás garázdaság bűncselekmény elkövetése megalapozott gyanúja miatt van folyamatban a Szentesi Rendőrkapitányságon.

Mint ismeretes, ez a kereszt az említett esetet megelőzően – szeptember közepén – célpontja volt már egy jellegében hasonló cselekedetnek. Akkor egy nyomdafestéket nem tűrő szöveg került föl rá. A rendőrség megállapította, hogy ebben az esetben két gyermekkorú volt a firkáló. Tekintettel korukra, nem indult eljárás ellenük, mivel a kereszt nem sérült meg maradandóan.
A rendőrség a két eset közt összefüggést nem talált.