Szórakoztatókomplexum épül Szentesen
 A tulajdonos nem beszél a terveiről, míg nincs kész a ház

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-06 | Blahó Gabriella

Ötszáz négyzetméter alapterületű szórakozóhely épül Szentes belvárosában. A létesítmény megálmodója és tulajdonosa, Kertész Péter egyelőre nem akar beszélni a terveiről.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az új belvárosi épületben a tervek szerint étterem és bowlingpálya is lesz. Fotó: Tésik Attila
Az épülő komplexum közvetlen szomszédságában lévő elektronikai szaküzlet vezetője, Kertész Péter bővíti vállalkozását. A tulajdonos lapunknak úgy nyilatkozott: csak akkor beszél az általa megálmodott komplexumról, ha kész lesz, „hiszen addig annyi minden történhet".

Az utóbbi időben erőteljes lendületet vett az építkezés, melyre a polgármesteri hivatal műszaki osztályán tavaly októberben adták meg az engedélyt. A háromszintű, 1370 négyzetméter alapterületű szórakozóhely funkcióját úgy alakították ki, hogy létező igényeknek feleljen meg. Eszerint a pincében sportolni lehet majd, mivel itt két bowlingpályát alakítanak ki. A földszinten étterem létesül, melyben egyszerre százan étkezhetnek. A hozzá tartozó konyhát az első emeleten alakítják ki, ahol billiárdszalon is lesz, a tulajdonos tervei szerint.

Mint Lajos István műszaki tanácsostól megtudtuk, az építőnek figyelembe kellett vennie a tervezés során műemlékvédelmi szempontokat is, hiszen a szórakozóhely a református nagytemplom környezetébe tartozik, ezért a homlokzat kialakításával kapcsolatban az illetékes felügyelőség fölsorolta elvárásait. A város legfrekventáltabb helyén épülő komplexum értéke szakértők szerint a mai lakásárakat alapul véve minimum nyolcvanmillió forint, ezt az összeget pedig emeli a szórakozóhely többféle rendeltetése.