Súlyos baleset a Nagymágocsra vezető úton

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-02 | Blahó Gabriella

Négyen meghaltak abban a két személyautóban, amelyik frontálisan ütközött tegnap este az 53-as úton Akasztó közelében. Az egyik gépkocsi vezetője egy kamiont előzött, amikor összeütközött a szemből jövő autóval.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A baleset helyszínén a tűzoltóknak ki kellett cserélniük a kamion defektes kerekét. Fotó: Vidovics Ferenc
A sérülteket a szentesi kórház sürgősségi osztályára szállították, ahol a két orvos irányításával végzett műtétek lapzártánkkor is tartottak. A kamion vezetője és a kerékpáros sérülés nélkül úszta meg a balesetet, melynek a körülményeit a rendőrség műszaki szakértők bevonásával vizsgálja.

Nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, a Ford és a kamion a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel haladt, erre utal a kamion esetében a közel harmincméteres féknyom. A kamion első kereke az ütközéskor durrdefektet kapott, a szentesi tűzoltók cserélték azt ki, így a jármű „saját lábán" távozott a helyszínről.

A Ford az árokba borult, azonban nem roncsolódott annyira, hogy a mentők ne tudták volna kiemelni a sérülteket. Délután kettőkor véget ért a teljes pályás útlezárás, s fél háromtól már az út teljes szélességében haladhattak a járművek.