Eltemették Molnár Péterné Marika nénit
 A református temetőben nyugszik a szentesi gyilkosság áldoza

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-09-30 | Blahó Gabriella

Tegnap délután egy órakor búcsúztak rokonai és idős barátai a szentesi otthonában erőszakos halált halt Molnár Péterné Marika nénitől.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Férje mellé helyezték a meggyilkolt asszonyt. Fotó: Vidovics Ferenc
Esett az eső, nyomott volt a levegő. A szentesi alsó református temető ravatalozójában délután egy órakor gyülekeztek a gyászolók, feketében. A koporsó méretéből ítélve kicsike asszony lehetett Göbölyös Mária, aki nyolcvan évet élt. Életének utolsó napja, szeptember másodika ugyanúgy kezdődött, mint bárki másé. A sors neki tragikus véget szánt, nem ő választotta a halált. A sír körül megjelentek a kisériek, a rokonok. Akik ismerték Marika nénit, halk beszéddel szóltak jó szívéről, lelkiismeretességéről, gyermeke iránti szeretetéről. Az őt polgári módon búcsúztató Ottroba Antal kitért életútjára, a jelenlévőknek jó egészséget kívánt. A harang tegnap a temetőben egy idős asszonyért szólt, akinek halálára még sokáig emlékeznek a szentesiek.

Ifjú asszony korában varrónő volt, s boldog házasságban élt férjével, Molnár Péterrel, aki néhány évvel előtte megboldogult. A nagyon beteg idős asszony Kéreg utcai otthonában együtt élt fiával, Molnár Péterrel. Miután hazamehetett a kórházból, háziorvosa akarta őt meglátogatni, ám akkor már halott volt. A rendőrség megállapította: erőszakos úton halt meg. A gyenge, kiszolgáltatott asszonyt valaki megfojtotta. Marika néni rokonai, elhunyt férjének nővérei képviselték a családot a temetésen. Terike néni azt mondta: elmúlt már nyolcvan, de ősz fejjel sem érti, mi történt. Hogy tehetett ilyet a Péter, ha tényleg ő volt. A sírok közt hajlott hátú nénikék álltak csendben, s fogadták a részvétnyilvánításokat. Búcsút vettek kortársuktól, kinek egyszülött fiát őrizetben tartja a megyei rendőr-főkapitányság gyilkosság megalapozott gyanúja miatt.