A Szentes a Vasas, a Szeged a Fradi otthonában kapott ki
 Messze még a csúcsforma

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-09-29 | Szélpál László

A hét végén megkezdődött a 98. magyar férfi vízilabda-bajnokság. A nyitányon a Szeged a Fradi, míg a Szentes a Vasas otthonában kapott ki.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Ferencváros–Szeged Beton VE 9–3
(4–1, 2–0, 0–1, 3–1)

OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Komjádi uszoda, 500 néző. Vezette: Bors, Kiszelly.

FTC: PELLE – SZÉKELY 1, WESZELOVSZKY 2, Tóth L. 1, Takács II A., LEHMANN 3, Létay. Csere: Szirányi Balázs 1, Suti, Süveges, Balatoni, Szirányi Bence 1. Edző: Csapó Gábor.

Szeged: Barát – Szűcs L., Pataki 1, Varga P. 1, Plézer, Molnár P., Torday 1. Csere: Várhegyi, Szabó N., Varga I., Munkácsy. Edző: Horváth Viktor.

Gól – emberelőnyből: 8/5, ill. 9/2. Négyméteresből: –, ill. 1/0.

Annak ellenére, hogy a nyáron jelentős változáson ment keresztül a Szeged kerete, valamint hogy különböző betegségek miatt a heti felkészülése sem volt zavartalan, nem kezdték rosszul Patakiék a mérkőzést. Előbb Varga Péter távoli lövése csattant a kapufán, majd Plézer ziccerben Pellébe vágta a labdát. A meccs első gólja Tóth L. nevéhez fűződött, de ezt még Varga P. egalizálta. A folytatásban is iparkodott az esélytelenebb Szeged, de míg Lehmann betalált, addig Molnár P. is csak a kapufát találta telibe. Nem úgy az a Weszelovszky, aki – két hónapja került a Szegedből a Fradiba – a negyed vége felé emlékeztetett arra, hogy új csapatában sem felejtette el a gólszerzés tudományát.

A folytatásban is elpártolt a szerencse a Szegedtől, a nem túl magas színvonalú mérkőzés második hét percének végén már öt gól volt a különbség, 6–1. A fordulás után Torday tizennyolc perces betonos gólcsendet tört meg, de ekkor is szembetűnő volt, hogy ezen a találkozón hiányzott a vendégeknél legalább egy vezéregyéniség, egy olyan személy, aki összefogta volna a gárdát.

Csapó Gábor: – Volt egy gyenge negyedünk, de a fiatalok jól játszottak. Van remény.

Horváth Viktor: – Remélem, a csapat ezzel a meccsel letudta az idény eleji formáját. Sajnos, még mindig nyögjük a hercegnovi túra betegségeit. A Szolnok ellen kötelező javítanunk.

Vasas-Plaket–Legrand-Szentesi VK
13–3 (6–0, 1–2, 3–0, 3–1)

OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Komjádi uszoda, 1000 néző. Vezette: Juhász, Székely B.

Vasas: Kósz – Kásás T. 1, VARGA T. 2, Steinmetz B., VARGA II ZS. 1, Vindisch, Madaras 2. Csere: STEINMETZ Á. 4, Gombos, VARGA D. 2, Mátyás, Hesz, Bánhidy 1, Németh II Zs. (kapus). Edző: Kásás Zoltán.

Szentes: Újházi – Szebeni 1, Lavrisinyec, SOMOGYI B., Kemeneckij 1, SZÉNÁSZKI 1, KIS I. Csere: Szabó T., Pellei, Zentai, Juhász E., Gál (kapus). Edző: Komlósi János.

Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 3/2.

A Legrand-Szentesi VK az esélytelenek nyugalmával szállt vízbe. Miért is lett volna ez másként akkor, amikor az öt világbajnokkal – Varga T., Varga II Zs., Madaras, Kásás T., Steinmetz B. (utóbbi kettő olimpiai bajnok is, akárcsak Kósz) – felálló Vasas a világ egyik legjobb, ha nem a legjobb klubcsapata. Ilyen előzmények után természetesen mi más, mint a kiütéses vereség elkerülése volt a Kurca-parti gárda célja.

Az első negyed nem úgy indult, hogy a két csapat között nem lesz tíz gólnál nagyobb a különbség. Hengerelt a Vasas, a Szentes ekkor még nem tudta felvenni a játék ritmusát. Nem úgy a folytatásban. A vendégek fegyelmezetten, lelkesen, összeszedetten pólóztak, egymásért is küzdöttek a játékosok. A gyatra első hét perctől nem zuhant össze a Szentes, utána olyan teljesítményt nyújtott, amely a vele azonos szintű együttesek ellen feltétlen győzelmi esélyeket hordoz magában.

Kásás Zoltán: – Elég sok passzhibát követtünk el, de azért örülök a győzelmünknek.

Komlósi János: – Büszkék vagyunk arra, hogy egy negyedet meg tudtunk nyerni a nagy hírű Vasas ellen.

További eredmények: Újpest–Szt. István Egyetem-Ybl 12–4, Honvéd–OSC 17–8, Cegléd–BVSC 4–12, Eger–Szolnok 9–7.