Idegenben kezdenek

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-09-27 | Szélpál László

A hét végén megkezdődik a 98. magyar férfi vízilabda-bajnokság. A két Csongrád megyei gárda alaposan belehúzott: a Szeged Beton VE az FTC, míg a Legrand-Szentesi VK a Vasas otthonában rajtol. Az előbbi gárda ma 19.15-kor, utóbbi 18 órakor száll vízbe a Komjádi uszodában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A legutóbbi három OB I hatodik helyezettje, a Szeged Beton VE alaposan kicserélődött játékoskerettel vág neki a pontvadászatnak. Az együttes az egri felkészülési viadalon a harmadik, a szegedin pedig a negyedik helyen végzett. Ezenkívül Varga Péterék egy hetet a szerb-montenegrói Hercegnoviban töltöttek edzőtáborban.

– A hangulatunk nem túlságosan jó, hiszen fiatal, új csapatunkat mostanában valami járvány sújtja – kesergett Horváth Viktor, a Szeged trénere. – Szűcs, Pataki és Várhegyi még Hercegnoviban betegedett meg, hozzájuk csatlakozott Szabó N. és Plézer, mindketten arcüreggyulladással nyomják az ágyat. Ebből is kitűnik, nem a legjobb előjelekkel utazunk a Fradi otthonába. Bevallom, ha nem jöttek volna ezek a betegségek, optimistábban állnék a meccshez. Az FTC jó csapat, több válogatottal, de hozzánk hasonlóan a zöld-fehéreké is egy alakuló csapat.

A Legrand-Szentesi VK is két felkészülési viadallal melegített a bajnokságra. Egerben negyedikek lettek Szénászkiék, míg a Legrand-kupán meg kellett elégedniük a hatodik hellyel.

– A világ egyik legjobb klubcsapata ellen mi más célunk lehetne, mint a tisztes helytállás – jelentette ki Komlósi János, a Szentes edzője. – Az angyalföldiek tudásáról mindent elárul, hogy soraiban öten – Kásás, Steinmetz, Madaras, Varga T., Varga Zs. – szerepeltek a Barcelonában világbajnokságot nyert magyar válogatottban... Amennyiben sikerülne 6-7 gólt dobnunk, és 8 gólnál nem kapnánk ki nagyobb különbséggel, már elégedettek lehetünk. Ez nem kishitűség, ez sajnos a realitás.