Borsodban játszanak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-09-27 |

Idegenben, Borsodban szerepel mindkét NB II-es megyei labdarúgócsapat. A Makó szombaton 16 órakor Putnokon, míg a Szentes vasárnap 16 órától Sátoraljaújhelyen lép pályára.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az elmúlt fordulóban megszakadt a Makó FC bravúros sorozata. Az első öt meccse közül mindegyiket megnyerte, ráadásul még gólt sem kapott. A BVSC elleni hazai találkozó viszont nem úgy sikerült, ahogy azt Vargáék eltervezték.

– Az idény eddigi leggyengébb teljesítményét nyújtottuk a vasutasokkal szemben – közölte Kolozsvári János, a Makó FC trénere. – Szerdán a negyedik ligás Temesvár otthonában Patkós találatával 1–1-et értünk el. Akárcsak a hét végén, ezúttal is lassan, körülményesen futballoztunk. Úgy érzem, kicsit hullámvölgybe kerültünk. Azon leszünk, hogy a lehető leghamarabb kilábaljunk belőle. Putnokon is mi számítunk esélyesnek, annak ellenére, hogy Kis K. kiállítás miatt nem szerepelhet, Bányt porccal megműtötték, Zakar és Gyenes pedig Temesváron megsérült. Még szerencse, hogy
Hadár felépült.

Szentesen már nagyon várták az első győzelmet. A legutóbbi fordulóban végre megtört a jég, Szarvasék remek meccsen 1–0-ra nyertek a Baktalórántháza ellen.

– Igazán rászolgáltunk már a sikerre – emlékezett vissza az elmúlt fordulóra Bozóki Zoltán, a Szentes trénere. – Megtört az a lelki teher, amelyet a korábbi meccsek okoztak. Remélem, ezzel elindul egy folyamat, amelynek végén stabilizáljuk helyünket a középmezőnyben. A Sátoraljaújhely ellen nem akarunk abba a hibába esni, mint a Vecsés szentesi játékakor. Úgy készültünk, mintha rangadót játszanánk. Fontos lenne pontot vagy pontokat szerezni, mert csak úgy van értéke a Baktalórántháza ellen elért sikernek. Tóth Csaba három sárgás, ő nem szerepelhet.

Az MLSZ-ben elkészítették a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosítását. Az egyetlen állva maradt Csongrád megyei csapat, az NB II-es Szentesi TE az NB I/B éllovasát, a Honvédot fogadja.

A további párosítás: MTK–FTC, Szentlőrinc–Sopron, Tuzsér–BKV Előre, Bodajk–Pécs, Győri DAC–Videoton, Cegléd–Vasas, Karcag–ZTE. A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el. A találkozókat október 29-én játsszák le a csapatok.