Borok, virágok, gépek és előadások
 Kertészek randevúznak a szentesi Barthában

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-09-25 | Balázsi Irén

A Kertmagyarország felé elnevezésű kiállítás péntektől vasárnapig látogatható a szentesi Bartha János szakképző iskolában. A szakmai rendezvénysorozat mottójául az Európa küszöbén szlogent választották a szervezők.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Jól kezdte a tanévet a szentesi Bartha János szakképző iskola közössége, hiszen a tangazdaságuk most kapta meg az ezüstkoszorús minősítést. Nagy dolognak számít ez a maga nemében, mert 28 intézmény pályázott az országból a megtisztelő cím elnyerésére. Dr. Csikai Miklósné igazgató arról is beszámolt, hogy aranyat senkinek sem ítélt oda a zsűri, de az ezüstkoszorúval jutalmazott intézmények közül a szentesi Bartha iskola kapta a legmagasabb pontszámot.

Most közel 300 tanuló és pedagógus várja az iskola életében a legnagyobb eseménynek számító Kertmagyarország felé elnevezésű kiállítás pénteki megnyitóját. Ám amíg idáig eljutottak, sokat kellett fáradozniuk. Valójában a tavaly őszi vásárzárás óta készülődtek a kertészek mostani találkozójára, amely immár 12. a sorban. Mivel jövőre az unió teljes jogú tagjai leszünk, ezért még aktuális a szakmai programokkal is megspékelt bemutatójuk szlogenje: „Európa küszöbén". A kiállítás látogatói bizonyára nem fognak csalódni, mert a tavalyinál bősé gesebb kínálat ígérkezik. Most hatvan termelő és szolgáltató cég, illetve magánszemély mutatja be portékáit. A legtöbb standot Csongrád megyei társaságok állítják fel, de jönnek a fővárosból és az ország másik részéből is. Szűkebb régiónk borvidékeiről például kilenc borász mutatja be és kóstoltatja is a nedűit. Most is lesznek persze kertészeti gépek. A leglátványosabbnak azonban az ifjú virágkötők bemutatója ígérkezik. A virágkötészeti bemutatónak pénteken délután 3 órától az Árpád Agrár Rt. Apponyi téri székháza ad helyet. Ugyanilyet rendeznek az iskola tornatermében szombaton és vasárnap délelőtt 10-kor, illetve szombaton délután 1 órától. Ami pedig a Kertmagyarország felé nevű kiállítás hivatalos részét illeti, pénteken délelőtt 10 órakor nyitja meg a vásárt Biacs Péter, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, majd a csongrádi Alföld Néptáncegyüttes gyerekcsoportja és szentesi középiskolások kórusa szórakoztatja a közönséget.

Az Árpád Agrár Rt. székházában pénteken délután 1 órakor kezdődnek az előadások az európai uniós csatlakozás jegyében. A kiállítást péntektől vasárnapig délelőtt 10-től 18 óráig látogathatja a nagyközönség.