Cikkünk alapján beindult a nyomozás
 A szentesi kapitányság vizsgálja a kettétört feszületet

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-09-24 | Balázsi Irén

Lapunkból értesült a Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, hogy kettétörték a majdani kápolna helyén felszentelt fakeresztet. Jelenleg vizsgálják az ügyet.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mint arról tegnapi lapunkban beszámoltunk, Imre Károly, a szentesi Lakos József Baráti Társaság ügyvivője nem kíván bejelentést tenni a Somogyi Béla és Daru utca találkozásánál lévő közterületen pár hete felállított fakereszt meggyalázása ügyében. Tyityán László őrnagy, a helyi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a cikkünket olvasta kedden korán reggel, és az alapján indított eljárást az ügyben. Azt is közölte: senki sem jelentette az esetet náluk. Ennek ellenére kimentek a helyszínre, mindent megnéztek, minekutána bevitték a keresztet a rendőrségre. Egyelőre vizsgálják az okozott kár értékét, majd visszaadják a feszületet a tulajdonosának.

A leendő kápolna helyén jelképesen felállított fakeresztet alig szentelte meg Veréb László plébános és imádkozott érte Gilicze Andrásné református lelkipásztor, pár nap elteltével fenyegető szöveget írtak rá ismeretlen személyek az emléktorony megépítését tervező civil szervezetnek címezve. Lapunk kérdésére, miszerint lehetséges-e összefüggés a gyalázkodó üzenet és a mostani rongálás között, azt válaszolta Tyityán László: feltételezése szerint összefügghet a kettő. Arról is tájékoztatott, hogy egyelőre szabálysértési eljárás keretében vizsgálják az ügyet. A kárérték ismeretében döntenek majd arról, hogy szabálysértésnek minősül-e a rongálás és átadják az ügyet a városházi illetékeseknek vagy pedig a nyomozóhatóság folytatja az eljárást.