A Honvédé a Legrand-kupa
 Pont nélkül maradt a Kontavill-Szentesi VK

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-09-22 | Szélpál László

A Legrand-kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna a papírformának megfelelően a világklasszisokat felsorakoztató Honvéd győzelmével ért véget. A házigazda Szentesnek nem jutott pont, ezt pedig azt jelentette, hogy sereghajtóként zárta a viadalt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi viadalon Berki András (fehér sapkában) volt a házigazdák legjobbja. Fotó: Tésik Attila
Már az első, pénteki nap után lehetett látni, most valahogy nem annyira acélos a Kontavill-Szentesi VK. A hagyományos, immár tizenkettedik alkalommal megrendezett Legrand-kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna első találkozóján az még bőven belefért, hogy a Honvédtől kikaptak 15–4-re Szebeniék, az viszont már nehezen magyarázható, hogy az Eger is jobb volt öt góllal (5–10). Ez utóbbi mérkőzés már előre vetítette annak veszélyét, ezen a viadalon bizony sok babér nem terem majd a házigazdáknak. Hát, így is történt...
Szombaton délelőtt az OSC várt Újháziékra. A legnagyobb baj abból fakadt, hogy Zentaiék fásultan, sok hibával pólóztak, ráadásul a kapusok teljesítménye is elmaradt a vártaktól. A záró negyedben a fővárosiak ötször találták el a Szentes kapuját, az eredmény pedig: öt gól...

Kontavill-Szentesi VK–OSC
9–11 (2–3, 2–1, 1–2, 4–5)
Szentes: Újházi – Somogyi, Lavrisinyec, Berki 3, Kis I. 1, Zentai, Szebeni. Csere: Pellei 2, Juhász E. 1, Szénászki, Juhász Zs., Kameneckij 2, Gál (kapus). Edző: Komlósi János.
Az OSC gólszerzői: Ibolya 4, Berezvai, Békési 2-2, Tiba, Keszthelyi, Hábetler.
A Ferencváros ellen minimális esély mutatkozott arra, hogy végre pontot szerezzen a Kontavill. Érdekes módon, ennek ellenére a házigazdák lényegesen jobban, összeszedettebben pólóztak, mint az OSC-vel szemben. Az utolsó negyedet leszámítva, Szénászkiék végig egyenrangú riválisai voltak a zöldeknek, sőt, ha nem hibáznak el két négyméterest, akár még szorosabb eredményt is elérhettek volna.

Kontavill-Szentesi VK–FTC
5–8 (1–3, 2–1, 1–1, 1–3)
Szentes: Újházi – Somogyi 2, Lavrisinyec, Berki, Pellei, Kis I., Szebeni 2. Csere: Juhász E., Szénászki 1, Vígh, Zentai, Szabó T., Kameneckij. Edző: Komlósi János.
Az FTC gólszerzői: Létay 3, Suti 2, Weszelovszky, Süveges, Lehmann.
Vasárnap folytatta javuló játékát a Szentes a szerb-montenegrói Kotor ellen. Az első két negyedben remekül tartották magukat Pelleiék, de a harmadik hét percben a vetélytárs lefordulásaival nem tudtak mit kezdeni. Ezzel az újabb, ötödik vereséggel sajnos az is eldőlt, hogy a Szentes pont nélkül az utolsó, hatodik helyen zárta a Legrand-kupát.

Kontavill-Szentesi VK–Kotor
8–10 (2–2, 2–2, 3–5, 1–1)
Szentes: Újházi – Somogyi 2, Lavrisinyec, Szénászki, Kis I. 1, Szebeni 2, Kameneckij 2. Csere: Szabó T., Zentai 1, Juhász E., Pellei, Berki. Edző: Komlósi János.
– Gyengén kezdtünk a tornán, csak a két utolsó meccsünkön látottakkal voltam hellyel-közzel elégedett – értékelt Komlósi János, a Szentes trénere. – Csapatomból Berki András nyújtotta a legegyenletesebb teljesítményt, rajta kívül még Somogyi Balázs és Lavrisinyec dicsérhető. A többiek játékát szép megoldások és bosszantó hibák egyaránt jellemezték.

További eredmények:
Eger–FTC 6–9, Kotor–Honvéd 11–13, Kotor–OSC 10–3, Eger–Honvéd 3–14, OSC–Eger 7–4, Honvéd–FTC 10–5. A Legrand-kupa végeredménye: 1. Honvéd 10, 2. FTC 8, 3. Kotor 6, 4. OSC 4, 5. Eger 2, 6. Szentes 0 ponttal.

Különdíjasok; legjobb kapus: Pelle Balázs (FTC); legjobb mezőnyjátékos: Biros Péter (Honvéd); gólkirály: Bárány Attila (Honvéd) 11 találattal; legjobb szentesi: Berki András.

A Szeged Beton VE szurkolói ankétot tart kedden este 7 órakor a Boros József utca 5. szám alatt található Cellárium Pizzériában. A rendezvényen a klub vezetőin kívül az első csapat valamennyi a játékosa is részt vesz. Az est házigazdája, Juhász György szakosztály-igazgató szeretettel várja a szurkolókat, szimpatizánsokat, akik minden kérdésükre választ kapnak az érintettektől.