Bejött a papírforma a női OB I nyitányán

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-09-22 | Szélpál László

A női vízilabda OB I első fordulójában papírforma-eredményeket értek el a Csongrád megyei csapatok. A Hungerit-Szentesi VK biztosan győzte le a meggyengült BVSC-t, míg az újonc H20 Póló-Szeged kikapott a kis Dunaújvárostól.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
H20 Póló-Szeged–Dunaújvárosi VSI
3–11 (1–3, 1–2, 0–2, 1–4)

Újszegedi sportuszoda, 50 néző. Vezette: Novotta.

Szeged: Szeles – Kuczora 1, Viola, Kovács E., FABÓ 1, Tóth B., DEMETER 1. Csere: Erdős, Dorogi, Bordás, Molnár, Papp, Weszelinov, Várkonyi (kapus). Edző: Leffler Gyula.

Dunaújváros: BRÁVIK H. – Fülöp 1, SZŰCS 2, CSAVAJDA 3, JENEY 2, Bársony, Bede 1. Csere: Kovács P. 1, Pavuk, Kósa 1, Jankovics (kapus). Edző: Uitz Csaba.

Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 10/4. Négyméteresből: –, ill. 1/1.

Fennállása első OB I-es meccsén remekül kezdett a Szeged: Demeter lövésével vezetett 1–0-ra. Ezt követően is jól tartotta magát az újonc, de ahogy telt múlt az idő, egyre jobban kibontakozott a tapasztaltabb vendégek nagyobb tudása. Végül a papírformának megfelelően a Dunaújváros második számú csapata nyerte az összecsapást.

Leffler Gyula: – Rutintalanságunknak tudható be a nagy különbségű vereség, amely nem tükrözte híven a mérkőzés képét.

Uitz Csaba: – Ahhoz képest, hogy az első idénybeli mérkőzésünk volt, igen jól játszottunk.

BVSC– Hungerit-Szentes 5–7
(3–2, 1–2, 0–2, 1–1)

Budapest, Szőnyi úti uszoda, 50 néző. Vezette: Kiszelly.

BVSC: DOROSZLAI – Hettig 1, Kisteleki O., Tankó, Tóth I. 1, Gál 2, Bodor 1. Csere: Takács O., Kerpen, Horváth S. Megbízott edző: Tóth Endre.

Szentes: Varga Z. – Vér, Molnár A. 1, Hőnig 1, Szremkó 2, Tóth A. 1, MAKRA 2. Csere: Huszka, Rozgonyi, Waszlavszki. Edző: Pengő László.

Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 4/1.

A nyáron teljesen kicserélődött, megfiatalított BVSC ellen az első két negyedben nem találta a mérkőzés ritmusát a Szentes. Sokat lőttek kapura a vendégek, de ezek a kísérletek pontatlannak bizonyultak, ráadásul olyan gólokat kaptak, ami elsősorban nem a hazaiak, hanem az ő „érdemük" volt... Meglepetésre 4–4-gyel fordultak a csapatok. Ezt követően viszont már realizálódott a papírforma, a lényegesen jobb játékosállománnyal rendelkező vendégek elhúztak 7–4-re, s ekkor már csak a győzelem nagysága volt kérdéses.

Tóth Endre: – A végére kijött a Szentes rutinja. Ameddig nem fáradtunk el, egészen jól tartottuk ellenfelünket.

Pengő László: – Attól függetlenül, hogy még nem álltunk teljesen össze, könnyebb mérkőzésre számítottam. Nagyon bízom abban, hogy egyre jobban átveszik a lányok a bajnokság ritmusát.

További eredmények: Dunaújvárosi Főiskola–Eger VK 25–6, OSC–Kecskemét 4–18, Senior Eger–Angyalföldi SI 9–17, Vasas–Polo SC 12–1.

T.M.-Sz.L.