Hazai mérkőzések

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-09-20 | Szélpál László

A labdarúgó NB II hatodik fordulójában mindkét Csongrád megyei csapat hazai környezetben lép pályára vasárnap. A Makó FC 15.30-kor a BVSC-t, a Szentesi TE 16 órakor a Baktalórántházát fogadja.
Eddig nem sok jóra számíthattak azok a csapatok, amelyek útjába a Makó FC került.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A zöld-sárgák magasan kiemelkednek a mezőnyből, százszázalékos teljesítményt nyújtva, kapott gól nélkül néznek vissza a tabella első helyéről a többiekre. A papírforma alapján ez a helyzet nem valószínű, hogy változik majd a BVSC elleni találkozó után.

– Azért én nyugtával dicsérném a napot – intett óvatosságra Kolozsvári János, a Makó edzője. – Azt természetesen én is tudom, hogy mi vagyunk a meccs favoritjai, de az még automatikusan nem jelenti azt, hogy előre elkönyvelhetjük a három pontot. Abban ugyanis biztos vagyok, hogy a vasutasok foggal-körömmel védik majd kapujukat a góltól, nekünk pedig a felállt védelem elleni játék nem az erősségünk. Ezzel együtt itthon mindenképpen nyernünk kell. Hadár már edzett a héten, viszont a Karcagon kiállított Kis Krisztiánra két hét pihenés vár. Így kezdünk: Czirbus – Sümeghy, Dálnaki, Magyar, Kazán – Bagi, Varga, Bány, Fábián – Pálinkó, Patkós vagy Hadár.

A legutóbbi fordulóban nagy esélyt szalasztott el a Szentesi TE. A nyeretlen együttes a Vecséssel szemben sem tudta megszerezni a várva várt első győzelmet.

– A meccs után le voltak törve a fiúk, nem erre számítottak – magyarázta Bozóki Zoltán, a Szentes trénere. – Ameddig ennyire görcsösen futballoznak, nagy eredményre nem lesznek képesek. A Baktalórántháza erős ellenfél, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne esélyünk. Azt azért jó volna már megérni, hogy ne a vetélytárs, hanem mi szerezzük meg a vezetést. Erre eddig még nem volt példa a szezonban. Háromszor sikerült hátrányból egyenlítenünk, kétszer viszont nem. Most már azért jó lenne elindulni felfelé. Ránk férne. Kezdőként a következőknek szavazok bizalmat: Kolláth – Keller, Márics, Taskovics – Kerepeczki, Tóth Cs., Gyagya, Szabó T., Pálfi – Ábel vagy Nana, Szarvas.

A további párosítás: Mátészalka–Salgótarján, Soroksár–Gyula, Vecsés–Sátoraljaújhely, Kazincbarcika–Karcag, Orosháza–Putnok, Kistarcsa–Kiskunhalas.