Működhet a makói CT

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-09-15 | Szabó Imre

Biztosítottnak látszik a makói komputertomográf működtetésének finanszírozása erre az évre. Erről tárgyalt a megyei közgyűlés ifjúsági és sportbizottsága és az oktatási szakbizottság közös, kihelyezett ülésen.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A makói kórház komputertomográfjával mind a mai napig csak fekvő betegeket lehet vizsgálni, mert a járó betegek diagnosztizálását nem támogatja az egészségbiztosító. Annak ellenére sem, hogy a megye kórházai között megállapodás született a vizsgálati kapacitások elosztásáról; a szaktárca ugyan azt ígérte, ha ez az egyezség megszületik, teljesíti a makói kórház kérését, erre azonban utóbb mégis hiába vártak a makóiak – idézte fel a minap Makón tartott tájékoztatóján Martonosi György.

Ezért újra benyújtotta korábbi javaslatát, mely szerint az intézményt működtető megyei közgyűlésnek kellene finanszíroznia a két éve beszerzett korszerű képalkotó berendezés üzemeltetését a járó betegek esetében, legalább addig, amíg az egészségügyi minisztérium véglegesen megoldja a helyzetet. A költségvetési módosító javaslat sorsáról a közgyűlés szeptemberben fog dönteni.

A bizottsági egyeztetések azonban már folynak, az oktatási, illetve az ifjúsági és sportbizottság is támogatásáról biztosította az elképzelést. Ezzel együtt már öt bizottság rokonszenvezik az ötlettel. Martonosi szerint a finanszírozás idén nagyjából ötmilliós kiadást jelentene a megyének, ami a vártnál magasabb illetékbevételekből teremthető elő.