Bokros mellett Szentes is nézheti
 Novembertől nő a Csongrádi VTV hatósugara

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-09-13 | Bíró Dániel

Novembertől a bokrosiak és a szentesiek is figyelemmel követhetik a csongrádi televízió műsorait. A frekvenciát nyert városi tévé a térség településeit is érintő műsorokkal próbálja kiszolgálni az új nézőket.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az elmúlt években több lakossági fórum és képviselő-testületi felszólalás is feszegette azt a hiányosságot, hogy Bokroson nem lehet fogni a Csongrádi VTV adását, pedig az ott élő embereknek szüksége lenne a kor vívmányainak megfelelő tájékoztatásra. A probléma megoldására több verzió is született, de anyagi forrás híján mind kudarcot vallott. Legutóbb a szennyvízcsatorna-fejlesztés kapcsán merült föl, hogy a már lerakott csövek mellé kábelt kellene fektetni, így a kábelhálózat Bokrosig történő kivezetésével rendeződnének a dolgok. Az ötlet végül nem valósult meg.

Donka Ferenc, a VTV tulajdonosa szerint erre már nem is lesz szükség, hiszen nyár derekán frekvenciát nyert a csatorna, így hagyományos, UHF 38-as antennával – a tervek szerint – akadály- és kábelmentesen befogható lesz a televízió, nemcsak Csongrádon, hanem Bokroson és Szentesen is. A helyi elérhetőséghez hozzátartozik, hogy a Tisza-parti városban mindeddig csupán négy utca maradt ki a VTV vételéből, ők a vasút miatt nem csatlakozhattak a városi kábelhálózathoz.

Az ő hiányérzetük is megszűnhet novembertől, ugyanis a Hírközlési Felügyelet engedélye és a frekvencia elfoglalásának technikai háttere addigra elkészül. Donka Ferenc a terjeszkedéssel kapcsolatban elmondta, a műsorstruktúrájukon is változtatni fognak, a bokrosiak és a szentesiek számára is hír- és magazinműsorokat akarnak készíteni, sőt: a csongrádihoz hasonlóan a Kurca-parti város képviselő-testületi üléseit is közvetíteni szeretnék.

Gyovai Gáspár csongrádi alpolgármester szerint örömteli, hogy többszöri kezdeményezés után végre sikerül megoldani a csongrádi televízió bokrosi vételét. Az itt élő Németh Zoltánné szintén pozitívan értékelte a hírt, és a bokrosi témák földolgozását szorgalmazta a VTV-ben. Szirbik Imre, Szentes polgármestere lapunktól értesült a VTV terveiről, és támogatóan nyilatkozott az ötlettel kapcsolatban.